Brasov: Trasurile au iesit de proba pe strazile din Centru

Last Updated on martie 4, 2014

Odată cu încălzirea vremii, trăsurile vor putea fi închiriate cu ora pentru plimbări prin centrul vechi pe trei trasee, care cuprind principalele puncte de atracţie ale oraşului de la poalele Tâmpei.

Weekendul trecut, pe străzile Braşovului a început să îşi facă apariţia prima trăsură, după ce Primăria Braşov a luat decizia să înfiinţeze ca o nouă atracţie turistică trei trasee speciale pentru aceste mijloace de transport. Deocamdată, trăsură a circulat de probă, fără pasageri, prin centrul oraşului, astfel ca braşovenii, dar şi turiştii să se obişnuiască cu această idee practică de altfel în multe oraşe europene şi nu numai. „Am vrut ca lumea să se obişnuiască cu trăsurile, mai ales şoferii, fiindcă nu vrem să încurcăm circulaţia, ţinând cont că trăsurile vor merge mai încet. Pe de altă parte şi caii trebuie să se obişnuiască cu traficul, pentru a nu avea surprize neplăcute”, a explicat Gergely Zoltan, proprietarul caleştilor.

trasura

Dacă vremea e bună, vor putea fi testate de amatori din weekend
Pentru început, totul a mers bine, iar trăsurile vor ieşi din nou pe traseu şi la finele acestei săptămâni, iar dacă vremea va fi bună, cei dornici de o astfel de plimbare vor fi poftiţi în caleşti. Deocamdată, nici tariful nu a fost bătut nici în cuie. Cel mai probabil preţul unei ore de plimbare va fi cuprins între 100 şi 150 de lei, după cum a spus Gergely Zoltan. Trăsurile vor circula doar prin zona centrală a oraşului şi vor fi „garate” în curtea interioară a Bisericii Catolice de pe strada Mureşenilor.
Prin centrul vechi ar urma să circule trei asemenea mijloace de transport în comun, una cu doi cai şi celelalte două cu câte un cal, pe trei trase. Primul traseu care a fost aprobat de membrii Comisiei de Circulaţie este str. Mureşenilor – Eroilor – Agrişelor – Iuliu Maniu – N. Iorga – Mureşenilor, al doilea: str. Mureşenilor-G. Bariţiu-C. Brâncoveanu-Piaţa Unirii – Prundului- Aleea Tiberiu Brediceanu (sau Poarta Schei – N. Bălcescu) – Eroilor – N. Iorga – Mureşenilor, iar cel de-al treilea: str. Mureşenilor -Eroilor- Primăria Braşov-col. Buzoianu – Cetăţuie şi retur. „Am vrea să înfiinţăm o staţie şi la Aro Palace, dacă ni se va aproba, sau la Cetate, astfel ca trăsurile să fie mai vizibile şi lumea să ştie de existenţa lor. Pentru început, cel mai probabil, pe Mureşenilor în dreptul curţii Bisericii Catolice vom pune un panou pe care să fie marcate traseele. Vom mai ieşi pe stradă şi weekendurile următoare, însă depinde foarte mult de vreme dacă vom începe plimbările pentru publicul larg”, a precizat proprietarul trăsurilor.

Un mod inedit de promovare
Edilii au decis să înfiinţeze trei trasee pe care să circule trăsuri, din această primăvară, tocmai pentru a le oferi o alternativă atât turiştilor, cât şi braşovenilor care doresc să facă o plimbare prin oraş. „Eu cred că trebuie să stimulăm acest gen de a face turism în municipiul Braşov. De ce să nu încercăm. Cred că este un lucru bun. Vom vedea dacă turiştii preferă acest gen de plimbări în zona istorică a Braşovului“, a spus primarul George Scripcaru. (sursa: BZB)

Trei trasee
* Str. Mureşenilor – Eroilor – Agrişelor – Iuliu Maniu – N. Iorga – Mureşenilor.
* Str. Mureşenilor – G. Bariţiu – C. Brâncoveanu – Piaţa Unirii – Prundului – Aleea Tiberiu Brediceanu (sau Poarta Schei-N. Bălcescu) – Eroilor – N. Iorga-Mureşenilor. n Str. Mureşenilor – Eroilor – Primăria Braşov – col. Buzoianu – Cetăţuie.

Previous Story

(Video) Dracula promoveaza Brasovul la Targul de Turism de la Berlin. Nemtii sunt pe primul loc in topul turistilor straini ajunsi in Romania

Next Story

De vis ! Corona Brasov este in FINALA Ligii Mol la hochei !