Brasov: Sosea de ocolire a Centrului Istoric, Dupa Ziduri. Crezi ca este o idee buna?

Last Updated on martie 25, 2014

Proiectul de amenajarea a unei noi artere de circulaţie care să ocolească centrul istoric al Braşovului va mai trece de încă un pas procedural, după ce în şedinţa de Consiliu Local de la finele acestei săptămâni va fi supus aprobării Planul Urbanistic de Detaliu pentru acesta. De la începutul lui 2012, edilii au iniţiat demersurile pentru realizarea acestui proiect astfel ca, după modelul marilor metropole, centrul oraşului să fie doar pietonal.

dupa-ziduri

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, a precizat că proiectul a fost aprobat şi de comisia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii.

„După aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu, urmează să se facă şi proiectul tehnic, care va stabili cu exactitate lucrările care se vor face şi care va fi valoarea investiţiilor”, a explicat Toarcea.
Conform proiectului propus, actuala alee pietonală de După Ziduri nu va fi desfiinţată.

Proiect cu parcare „la pachet”
Şoseaua ar urma să pornească din Livada Poştei şi să ocolească actualele străzi Mureşenilor şi George Bariţiu, pe lângă pădure, prin zona După Ziduri, şi să iasă pe la Maternitate peste Pârâul Graft. Totodată, în proiectul iniţial se propune amenajarea a două tuneluri, unul în zona Bastionului Graft şi altul în zona Turnului Negru, tocmai pentru a proteja cele două monumente istorice.

Ulterior, s-a venit cu o altă propunere realizarea unui singur tunel, cu o lungime de aproximativ 600 de metri, având ca punct de pornire zona Liceului „Aprily Lajos”, însă soluţia finală va fi aprobată în urma realizării proiectului tehnic. (sursa: BZB)

Conform proiectului propus, actuala alee pietonală de După Ziduri nu ar fi desfiinţată. Tot în cadrul acestui proiect este prevăzută construirea unei parcări multietajate în zona Bibliotecii Judeţene. Capacitatea parcării propuse este de 348 locuri, repartizate pe 4 niveluri şi va fi practic îngropată în deal. Pentru această investiţie Consiliul Local Braşov a adoptat deja Planul Urbanistic de Detaliu.

Previous Story

Brasov: Ultima portiune a strazii Michael Weiss va fi refacuta in stil medieval, pana la finele lui mai

Next Story

Brasov: Austriecii ne ofera consultanta pentru candidatura la Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret-2020