Brasov: Austriecii ne ofera consultanta pentru candidatura la Jocurile Olimpice de Iarna pentru Tineret-2020

Last Updated on martie 25, 2014

Reprezentantul firmei care a pregătit dosarul de candidatură în 2012, Markus Leonhard, susţine că trebuie îndeplinite exigenţe drastice în elaborarea documentaţiei.

fote-brasov

După ce municipalitatea braşoveană a anunţat că va depune în iunie dosarul de candidatură pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret din 2020, ieri, consilierul local Christian Macedonschi l-a prezentat, într-o conferinţă de presă, pe Markus Leonhard – reprezentantul firmei care s-a ocupat de pregătirea dosarului de candidatură al localităţii austriece Innsbruck, care a găzduit această competiţie în 2012. Leonhard va prezenta azi consilierilor şi staff-ului Primăriei, paşii urmaţi de localitatea austriacă şi va discuta despre o posibilă colaborare în vederea pregătirii documentaţiei de către Braşov. (sursa: Transilvania Expres)

„În 2013 Braşovul a organizat foarte bine ediţia de iarnă Festivalul Olimpic al Tineretului European, însă, când se pune problema Jocurilor Olimpice, exigenţele Comitetului  Internaţional Olimpic (CIO) sunt cu mult mai mari. Diferenţa începe chiar de la buget. Pentru FOTE 2013 a fost nevoie de aproximativ 3,8 milioane de euro. Pentru organizarea competiţiei de la Innsbruck s-au cheltuit 23 de milioane de euro”, a declarat Leonhard.

El a precizat că în 17 iunie, Braşovul va trebui să prezinte un concept general al locului de desfăşurare al competiţiei din 2020, care va trebui să satisfacă 15 puncte cerute de CIO: „Vor trebui prezentate, în detaliu, informaţii referitoare la satul olimpic, la organizarea evenimentului, la transport şi cazare”.

Contracandidatul Braşovului pentru găzduirea JO de Tineret din 2020 este localitatea elveţiană Laussane, care, a mai spus Markus Leonhard a fost stabilită în urma unei „competiţii interne ce s-a desfăşurat în Elveţia, câştigând în faţa localităţii Lucerna”.

Previous Story

Brasov: Sosea de ocolire a Centrului Istoric, Dupa Ziduri. Crezi ca este o idee buna?

Next Story

Un motiv pentru care Brasovul a fost Capitala Verde a Romaniei in 2011?