(Video) Brasoveanca Luminita Gliga reprezinta Romania la celebra expozitie de pictura din primaria Londrei

Last Updated on februarie 18, 2014

La 37 de ani este cea mai de success pictoriţă din România. A cfost medaliată de cinci ori la Cannes, a obţinut Diploma şi Medalia de argint aurit a Societăţii Academice din Paris, locul III la Săptămâna artei ruse de la Moscova şi St. Petersburg. A avut expoziţii în toată lumea, iar acum a fost invitată la prestigioasa  expoziţie Parallax Art Fair, care se va desfăşura pe 21 şi 22 februarie în faimoasa primărie Chelsea Londra.

Luminiţa Gliga va participa la Londra cu zece picturi din creaţie recentă, cu care spera să încânte publicul londonez. La această ediţie participa 230 de artişti din întreaga lume. La cei 37 de ani, braşoveanca Luminiţa Gliga a devenit un nume cunoscut în toate colţurile lumii. Lucrările ei au ajus la Broadway Gallery, la Beijing, Moscova sau Ferrara (Italia) şi cariera ei este în plină ascensiune. Pictura este viaţa ei şi reprezintă pentru ea un mod de comunicare cu oamenii. Cel care i-a dat un imbold spre artă a fost chiar tatăl ei, poetul Ioan Gliga.

„Cred că de la el am moştenit dragostea pentru pictură. Când eram adolescent, mă lua cu el peste tot şi am avut contact cu mediul artistic. Totuşi, nu mă gândeam că voi deveni pictoriţă. Când eram în ultimii ani de liceu, tata a lansat nişte cărţi de colorat pentru copii. El scria textele, iar eu făceam desenele. Am fost apreciată şi am luat premiu de la Uniunea Scriitorilor pentru desenele realizate”, dezvăluie Luminiţa Gliga.

Încet, încet, artista s-a îndreptat spre pictură, deşi înainte de a se apuca de artă a lucrat ca învăţătoare. „Am absolvit Liceul Pedagogic şi am lucrat un an ca învăţătoare. Între timp, am mers la o expoziţie de pictură şi sculptură a lui Constantin Grecu. M-a influenţat foarte mult şi am decis să iau de la el câteva lecţii de acuarelă”, spune pictoriţa. După aceste câteva lecţii, tânăra s-a decis să se specializeze şi a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti.

Un tablou semnat de Luminiţa Gliga se vinde la preţuri cuprinse între 100 şi 3.000 de euro. Tablourile ei au ajuns în colecţii private şi instituţii din Austria, Germania, Statele Unite ale Americii, Italia, Danemarca, Franţa, Irlanda, Canada şi România. Printre cei care au achiziţionat lucrări de-ale ei se număăr fostul fotbalist Adrian Ilie, patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, Nicolae Vlad Popa şi chirurgul Cristian Badea, fost director al Spitalului Militar Braşov.

Previous Story

(Video) Un brasovean a inventat tastatura care te transforma intr-un maestru Photoshop si Corel

Next Story

Brasov: The Wild Frontier (The Sydney Morning Herald)