SOCI 2014. Brasoveanul Ioan Achiriloaie locul 46 la proba de coborare

Last Updated on februarie 10, 2014

Brasoveanul Ioan Achiriloaie a fost aplaudat la scenă deschisă, la sosire. Românul a fost înregistrat cu 11 secunde şi 23 de sutimi faţă de învingătorul Matthias Mayer.

Achiriloaie a evitat “lingura de lemn”, fiind penultimul – locul 46. Trei sportivi au abandonat.

Legitimat la ASC Corona Brasov, Ioan face performanta in schi de la varsta de 12 ani si spune ca a indragit acest sport de mic. De-a lungul timpului a reusit sa obtina 13 medalii la Campionatele Nationale de juniori si 5 titluri de Campion National la schi alpin.

Ioan-Achiriloaie-soci

A studiat la Liceul cu program sportiv din Brasov iar in 2010 a fost nevoit sa renunte temporar la schi pentru a urma cursurile facultatii de Sport Management din Anglia. Aici a obtinut titul de vicecampion universitar al Marii Britanii in 2012.

In prezent, Ioan se antreneaza pe schiuri intre 3 si 5 zile pe saptamana iar in restul timpului face pregatire fizica. Intrucat are nevoie de partii inchise pentru antrenamentele pe schiuri la viteze
de 150-160 km/h, isi petrece cel mai mult timp in Austria.

Previous Story

SOCI 2014. Brasoveanul Cornel Puchianu, pe 30 din 87 de biatlonisti: “Este un rezultat care ma va motiva pe viitor. Tragerea mi-a dat puterea de care aveam nevoie”

Next Story

The Telegraph: Vacanta comunista in Brasov o noua atractie turistica