SOCI 2014. Brasoveanul Cornel Puchianu, pe 30 din 87 de biatlonisti: “Este un rezultat care ma va motiva pe viitor. Tragerea mi-a dat puterea de care aveam nevoie”

Last Updated on februarie 10, 2014

La prima participare la o ediţie a Jocurilor Olimpice, Cornel Puchianu (24 de ani) a impresionat în colţul de Rai aflat la o altitudine de aproape 2000 de metri. În arena de biatlon aflată la aproape 2 ore de mers cu maşina de Soci, elevul antrenorului Gheorghe Vasile a dat dovadă de calm, stăpânire de sine şi s-a autodepăşit în prezenţa a peste 8.000 de spectatori. La o temperatură de 1 grad Celsius şi pe o zăpadă perfectă, Puchianu a luat startul alături de o serie de nume sonore ale disciplinei. Cu legendarul norvegian Bjoerndalen la start, proba de sprint a concursului de biatlon s-a transformat într-un spectacol total. Pentru că organizatorii au încălzit atmosfera de la Laura Cross-Country Ski and Biatlon Center cu diferite momente centrate pe istoria şi tradiţiile ruseşti. (sursa: Prosport)

PUCHIANU: “Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat”

cornel-puchianu-soci

Plecat al 13-lea de la linia de start, Cornel a alergat a avut un ritm susţinut în prima parte, iar după prima tragere în poligon, românul s-a aflat pe locul 6. E adevărat, marii favoriţi încă nu ajunseseră în acest punct. Tricolorul a tras cu zero la poziţia “culcat”, iar reuşita i-a dat un imbold psihic. Alimentat cu ambiţie până la final, biatlonistul cu vestimentaţie fosforescentă a terminat pe locul 30.

“Este un rezultat care mă va motiva pe viitor! Este cea mai bună performanţă de pâna acum şi sper să nu fie ultima. M-am simţit foarte bine pe fond, iar emoţii nu am avut deloc. Tragerea a fost foarte bună şi m-a motivat şi mai mult în timpul cursei. Mi-a dat puterea de care am avut nevoie pe fond. Le mulţumesc tutoror celor care m-au ajutat”, a declarat Cornel pentru ProSport.

PUIU GASPAR: “Sper ca acest început bun îi va ridica moralul lui Cornel”

Secretarul general al federaţiei de schi şi biatlon, Puiu Gaspar, a stat în tribune chiar în dreptul liniei de sosire. “Ne bucurăm pentru Cornel, a făcut o competiţie bună, sperăm să-şi pună la punct şi alergarea la viitoarele competiţii. E prima oară când un sportiv român prinde pursuitul, ştiţi că nu am participat până acum la Jocurile Olimpice cu băieţii. Se putea şi mai bine, el este doar de un singur anîn lotul naţional, dar emoţiile şi-au spus puţin cuvântul. Sper ca acest început îi va ridica moralul şi la pursuit va fi puţin mai în faţă”, a spus Gaspar pentru ProSport şi ProTV.

– Cornel a practicat schi fond

– Junioratul l-a făcut la CSŞ Predeal, cu antrenorul Ioan Dudu

Previous Story

Distractie in stil mioritic, sambata, la Bran

Next Story

SOCI 2014. Brasoveanul Ioan Achiriloaie locul 46 la proba de coborare