După Doha, Simona Halep vrea sa „cucereasca” Dubai-ul!

Last Updated on februarie 18, 2014

Simona Halep (22 de ani) a învins-o duminică, în finala turneului WTA de la Doha (din categoria Premier), pe Angelique Kerber (Germania), scor 6-2, 6-3, câştigând 441.000 de dolari. Triumful a dus-o pe jucătoarea de tenis din România pe a 9-a poziţie în ierarhia mondială, constănţeanca susţinând la final: „Sunt cele mai bune momente din viaţa mea. Nu credeam că pot câştiga acest turneu… Sunt foarte puternică mental, am evoluat cu plăcere. A fost o săptămână «UAU» pentru mine”. Acum, Halep se află în Dubai, cu speranţa unui nou triumf…

„Am făcut prea multe greşeli facile la începutul meciului, dar Simona a jucat foarte bine. Ea a fost la un nivel înalt toată săptămâna”, a precizat nemţoaica, jurnalul spaniol „Marca” inserând că sportiva noastră a evoluat în ultimul act al turneului din Qatar „în viteza a cincea”: „Şi-a menţinut stilul distrugător care a propulsat-o între primele zece jucătoare ale lumii şi a învins-o clar pe Angelique Kerber. Ultima sa înfrângere în faţa unei rivale din top 10 a avut loc în august 2013, contra Serenei Williams, la Cincinnati”.

simona-halep-2014

La ESPN, Martina Navratilova a spus despre Halep: „Poate să «bată» orice sportivă dintre primele 5. Are şansa să întrerupă dominaţia Serenei Williams dacă îşi va îmbunătăţi serviciul şi urcările la fileu”.

Turneul de la Doha este cel mai important câştigat de Simona Halep în carieră, celelalte 6 succese producându-se la Nürnberg, ’s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, toate în 2013.

Alături de alţi circa 20 de români prezenţi în tribune, Simona Halep a fost încurajată de tatăl său, Stere, la Doha, care s-a închinat după fiecare punct câştigat. (sursa: Transilvania Expres)

În ediţia sa online, „Fanatik” a dezvăluit câteva lucruri mai puţin ştiute despre „tricoloră”. Modelul ei sportiv este Andrei Pavel: „Suntem din acelaşi oraş şi de aceea am vrut să-i calc pe urme. Aşa am câştigat Europenele, iar apoi Roland Garros-ul la juniori, exact ca el. Acum, sper să îl şi depăşesc”. Simona Halep, care a avut o singură vacanţă fără tenis până acum, în Antalya, în 2012, a precizat că doreşte să-şi încheie cariera la 30-32 de ani, iar apoi să-şi întemeieze o familie, stabilindu-se în România.

Previous Story

Brasov: Directia 5 si Vama, in concert

Next Story

E oficial. In Brasov va avea loc selectia Nationala Eurovision