Brasovul viitorului, in viziunea arhitectilor. Iti place?

Last Updated on februarie 27, 2014

Viziunea urbanistică a celor de la Ordinul arhitecţilor din România a ajuns pe masa celor din primărie. Este vorba despre un material amplu, cu multe schiţe ce susţin dezvoltarea Braşovului pe zone şi funcţiuni. Semnatarii propunerilor precizează că înainte de realizarea proiectului au făcut o analiză a evoluţiei oraşului şi a zonei metropolitane, dar au evaluat şi starea investiţiilor realizate sau în curs de execuţie.

Arhitecţii propun printre altele crearea sau dezvoltarea unor infrastructuri tematice: pentru partea cultural, sport, promenade, socială sau circulaţie rutieră. La acest capitol, arhitecţii au gândit parcaje multifuncţionale în arealul parcului central, structuri noi de parcare pe locul vechilor platform industrial. (sursa: brasovultau.ro; sursa foto: brasovmetropolitan.ro)

De asemenea, specialiştii în urbanism şi peisagistică propun comunităţii construirea de clădiri administrative în care să funcţioneze majoritatea instituţiilor publice şi deconcentratele, pentru susţinerea ideii de Braşov capitală a regiunii centru. Tot acest proiect, consideră arhitecţii, ar trebui diversificat şi completat prin discutii comune între asociaţii, agenţii instituţii şi reprezentanţi ai societăţii civile.

 Aceste propuneri venite din partea Ordinului Arhitecţilor din România au şanse să fie supuse dezbaterii publice, sunt de părere cei din conducerea Primăriei.

Previous Story

Rasnovul va deveni capitala mondiala a sariturilor cu schiurile

Next Story

Brasov: Fabrica de Ciocolata Kraft ar putea deveni hotel