Brasov: Calea Bucuresti ar putea deveni Calea Magnoliilor

Last Updated on februarie 10, 2014

Fundaţia Transilvania Expres continuă campania „Braşov – Capitala Internaţională a Magnoliilor”. Imediat ce vremea o va permite, va începe plantarea arborilor şi a arbuştilor, însă acum având drept ţintă intrarea în Braşov dinspre Bucureşti, agenţii economici din zonă fiind primii invitaţi să deschidă campania din această primăvară şi să transforme mai întâi una dintre porţile oraşului într-o oază de frumuseţe.

Început în 2012, proiectul „Braşov, capitala internaţională a magnoliilor 2012 – 2015” îşi propune ca până în anul 2015, pe fiecare stradă a Braşovului să existe cel puţin o magnolie. Este unul dintre cele mai ambiţioase şi inedite proiecte civice, ce îşi doreşte responsabilizarea socială a concitadinilor noştri şi transformarea municipiului Braşov într-un punct de atracţie turistică la nivel internaţional. (sursa: Transilvania Expres)

Concret, spaţiile verzi publice, arterele principale şi zonele de atracţie turistică ale oraşului ar urma să fie populate cu 20.000 de arbuşti de magnolie, din cele 265 de specii existente în lume. Acţiunea se va derula până în 2015, când va avea loc primul Festival internaţional al magnoliilor.

brasov-magnolii

„Trăim într-o lume concentrată pe obţinerea lucrurilor mărunte în viaţă… şi sperăm că poate, într-o zi, cineva sau ceva ne va salva de la ceea ce suntem sau de la ceea ce suntem pe cale să devenim. Astăzi, TU ai şansa să schimbi lucrurile în bine, pentru tine, pentru familia ta, dar şi pentru toţi braşovenii. Înscrie-te în proiectul nostru şi fă primul pas spre transformarea Brașovului în Capitala Magnoliilor”, este îndemnul pe care vi-l adresează iniţiatorii şi organizatorii campaniei.

Au înţeles până acum mesajul nostru zeci de braşoveni, persoane fizice, juridice şi reprezentanţi ai unor mari companii, achiziţionându-şi tufe de magnolii, pe care le-au plantat apoi în locuri vizibile, pentru a fi admirate de trecători.
De asemenea, cu sprijinul Primăriei Braşov, în mai multe locuri publice din oraş s-au plantat magnolii.

Previous Story

(Video) Brasoveanul Remus Miron a inotat 24 de ore fara oprire pentru o cauza nobila. A reusit sa doboare recordul national, inotand distanta Bucuresti-Ploiesti

Next Story

„Brasovul va avea o gradina zoologica, nu doar o colectie de animale“