Brasov: Eurovision si Cerbul de Aur, pe scena Teatrului Dramatic

Last Updated on ianuarie 28, 2014

Televiziunea Română vrea ca pe 1 martie să organizeze selecţia naţională pentru Eurovision la Brasov, iar în cadrul evenimentului să aniverseze şi 46 de ani de la prima ediţie a acestui festival tradiţional pentru oraşul de la poalele Tâmpei, care a intrat „în pauză” din 2009

1 martie va fi o zi specială pentru Braşov şi pentru braşoveni. Odată cu organizarea selecţiei naţionale pentru Eurovision, pe 1 martie la Teatrul Dramatic, TVR intenţionează să organizeze şi o aniversare a primei ediţii a Cerbului de Aur, care a avut loc în această locaţie, acum 46 de ani. Reprezentanţii Primăriei au avut, de curând, o nouă întâlnire cu reprezentanţii TVR pentru a pune la punct întregul eveniment. „Cei de la TVR au făcut o analiză şi au dorit ca locaţia pentru organizarea acestei selecţii pentru Eurovision să fie Teatrul Dramatic Sică Alexandrescu. Ei se vor ocupa de tot ceea ce înseamnă partea de organizare, iar noi de infrastructură. Conducerea TVR vrea să organizeze şi o aniversare a primei ediţii a acestui festival simbol pentru Braşov, iar, pentru viitor, să gândească un nou concept pentru acest eveniment”, a precizat primarul George Scripcaru. Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2014, la Copenhaga, Danamarca, în 6, 8 şi 10 mai, iar în cadrul spectacolului de la Braşov, ar urma să fie selectată melodia cu care România va participa la Eurovision.

eurovison-brasov

Astfel, până în data de 1 martie întregul teatru trebuie predat la cheie, ţinând cont că lucrările de renovare sunt încă în toi. Singura grijă pe care nu o mai au pe cap edilii este montarea scaunelor, TVR fiind dispusă să monteze fotolii provizorii.

Până acum, lucrările de reamenajare a sălii mari a teatrului au fost realizate în proporţie de 80%, lucrându-se mai mult la partea de acustică a sălii. Până în martie, va trebui montat şi un sistem anti-incendiu ce presupune o serie de lucrări speciale, de la montarea instalaţiilor şi a unor pompe de apă, până la achiziţionarea unei cortine rezistente la foc. În această etapă de lucrări s-a refăcut şi acustica sălii prin montarea de panouri fonoabsorbante sau fonoreflectorizante.

 Remember „Cerbul de Aur”

Anul acesta se împlinesc 46 de ani de la prima ediţie a acestui festivalului „Cerbul de Aur”. Festivalul s-a desfăşurat, în 1968, între 5 şi 10 martie, în incinta Teatrului Dramatic. Televiziunea Română s-a ocupat de organizare, ea fiind cea care a făcut selecţia concurenţilor şi a vedetelor. Concursul propriu-zis a avut loc între 6 şi 9 martie. Pe data de 7 martie, TVR a scos revista oficială a primei ediţii a festivalului, în cinci limbi. Aceasta conţinea interviuri cu vedetele participante, precum şi biografia concurenţilor. Aprecierile internaţionale au fost extraordinare, privind atât desfăşurarea, cât şi aranjamentul scenic. În 2009, a fost organizată ultima ediţie a festivalului, TVR neamaiavând buget să continue evenimentul anii următori.

sursa: Buna Ziua Brasov

Previous Story

Opera Brasov: Micuta Dorothy, miercuri 29 ianuarie

Next Story

Brasovul si Castelul Bran prezentate in New York Times