Brașov: Turnul bisericii din Rotbav s-a prăbuşit. Ceasul din turn a bătut doar de două ori, apoi s-a prăbuşit

Last Updated on februarie 20, 2016 În România mare parte din monumentele istorice sunt ignorate, iar acest lucru duce la dispariția lor. Este și cazul turnului bisericii evanghelice fortificate din Rotbav.
Datat în secolul al XIII-lea, turnul bisericii s-a prăbușit aseară, pompierii intervenind pentru înlăturarea pericolului ca şi alte elemente ale clădirii să se prăbuşească, informează monitorulexpres.ro

„Ne-am deplasat la faţa locului şi se intervine pentru înlăturarea pericolului. Nu sunt victime“, a spus purtătorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cpt. Ciprian Sfreja

nbbgaxa758

Potrivit unor localnici, la ora 21.00, ceasul din turn a bătut doar de două ori, apoi s-a prăbuşit. Turnul s-a dărâmat în întregime, până la nivelul zidului bisericii, spre curtea din spate.

[ads2]

Construcția bisericii evanghelice fortificate a început în anul 1250, iar zidul din jurul ei a fost ridicat în secolul XV. În anul 1602, biserica a oferit loc de refugiu sigur generalului Giorgio Basta, fiindcă zidurile ei au rezistat asediului principelui Transilvaniei Gabriel Bathory. În marele incendiu din 1732 cetatea și satul Rotbav au fost arse. Lucrările de restaurare au început în 1738, în urma cărora biserica a fost reconstruită, doar turnul bisericii a păstrat forma originală.

Previous Story

Brașov: Casa cu Sfinţi din Şchei este în pericol. „M-a enervat cel mai mult că dădeau copiii cu zăpadă în ele, pentru că nu se punea nicio bază pe religie pe vremea respectivă”

Next Story

Video Brașov: Abuz al polițiștilor locali asupra unui artist de pe Republicii