Brasov: Primesti „Salariu”dacă găzduiești un câine în această iarnă

Last Updated on decembrie 7, 2015 Membrii grupului de pe Facebook – „Protecţia animalelor Braşov” vor să ajute câinii de la adăpostul din Stupini să treacă mai ușor peste iarnă.

Braşovenii care iubesc animalele, în special cei care locuiesc la casă, pot face o faptă bună primind acasă, peste iarnă, un patruped, urmând a fi şi răsplătiţi pentru acest lucru. Iniţiativa îi aparţine Deliei Botea (foto), voluntar la Adăpostul Canin din Stupini, care a început campania în urmă cu mai multă vreme, însă în această perioadă face un apel către cei care doresc să ajute câinii de la adăpost, odată cu venirea iernii şi a frigului gestul lor având o mai mare însemnătate, informează bzb.ro.

grgrgr

Delia, alături de colegii din grupul de pe Facebook – „Protecţia animalelor Braşov”, anunţă că acei căţei care vor fi luaţi acasă vor fi gata vaccinaţi, microcipaţi şi spălaţi, ce trebuie să facă voluntarii fiind să-i plimbe şi să le ofere un loc în gospodăria lor.

De asemenea, hrana patrupedului primit „în chirie” va fi oferită tot de către membrii grupului, aceştia urmând a construi chiar şi casa în care căţeluşul va locui. Mai mult, cei care vor alege să se implice în această acţiune se vor alege cu câte 100 de lei lunar.

[ads2]

„Facem acest apel pentru că nu prea mai avem spaţiu pentru căţeluşi. Eu am adunat 21 de exemplare, unele le ţin la rude. Ideea este că odată cu venirea iernii se vor bucura de mai multă grijă în curtea unei familii decât la adăpost”, a explicat Delia Botea, iniţiatorul mişcării.

Câinele nu va fi ţinut în lanţ, ci într-un ţarc, iar la plimbare va ieşi cu lesă sau ham, stăpânii de ocazie trebuind totodată să-i ofere momente de joacă. De altfel, toate detaliile vor fi stabilite printr-o înţelegere, mai precizează Delia Botea, pe care cei interesaţi să găzduiască un căţeluş o pot apela la numărul de telefon 0743077303.

Previous Story

Brasov: Agresorul de la Mall-ul Coresi a fost condamnat pentru tentativa de omor

Next Story

Marius Vintila: Ca brasovean, zic, nu ma simt corect reprezentat CULTURAL de Horia Brenciu. Asa sunt aia de la Primaria Brasov: cand aud de cultura le vine sa il puna pe H.B. ambasador