Ștrandul care se deschide de 1 Mai. Fără apă în bazine. Locul ideal pentru plajă… pe uscat

Last Updated on aprilie 30, 2025 Ștrandul care se deschide de 1 Mai. Fără apă în bazine. Locul ideal pentru plajă... pe uscat 1
Sezonul estival începe în forță… dar fără apă. Un ștrand își deschide porțile pe 1 Mai, respectând tradiția, însă doar pe jumătate: bazinele sunt goale, dușurile se odihnesc, iar terasele — în cea mai optimistă variantă — își țin scaunele la umbră. Intrarea e liberă, căci, la urma urmei, pentru ce ai mai plăti bilet dacă singura bălăceală posibilă e în… soare?

Până acum câțiva ani, la 1 mai se deschidea sezonul estival pe Ștrandul Neptun din Arad. Cu tot ceea ce înseamnă ștrandul pentru vizitatori: plajă, bălăceală în bazine, dușuri, gustări și băuturi la terase. La fel ca în ultimii ani, ștrandul se deschide și acum de 1 mai, dar „fără apă în bazine și fără bilet de intrare”.

Și, foarte probabil, fără terase deschise. Practic, ștrandul se deschide doar pentru… plajă. Cu condiția ca oamenii să-și aducă de acasă un prosop sau o pătură pe care să se întindă la soare. Dar, trebuie spus, locul este extrem de ofertant pentru cei care vor să facă plajă. Gazonul arată impecabil, sunt și copaci la umbra cărora să te adăpostești atunci când soarele devine deranjant. În mijlocul aleilor au început să înflorească irișii mov, iar arborii și arbuștii din jurul lor creează un spațiu tare plăcut privirii, scrie aradon.ro.

În ceea ce privește bălăceala, probabil că bazinele nu vor fi umplute cu apă mai devreme de 15 mai. Prognoza meteo ține pe loc administrația ștrandului: e nevoie ca timp de o săptămână să fie minimum 15 grade în cursul nopții. Doar atunci se dă drumul la apă. Și tot atunci se vor activa, probabil, și cei care au terase în incinta ștrandului.

Ștrandul care se deschide de 1 Mai. Fără apă în bazine. Locul ideal pentru plajă... pe uscat 2

Ștrandul care se deschide de 1 Mai. Fără apă în bazine. Locul ideal pentru plajă... pe uscat 3

Dacă în cazul teraselor din zona bazinelor sunt mici speranțe să se deschidă mai repede, în cazul celor din zona comercială… nicio șansă: totul arată cam ca după război. La fel cum se prezintă și zona de bazine destinată copiilor.

Previous Story

Autostrada București–Brașov, după 20 de ani de promisiuni, se întoarce la studiul de fezabilitate. Când ar putea fi gata

Next Story

Brașov. Șoferii care au furat motorina din autobuzele RATBV sunt „pedepsiți”: brașovenii sunt obligați să plătească cel mai scump bilet de autobuz din țară, de la 1 Mai, pentru a acoperi furtul de motorină