Last Updated on martie 8, 2025
Era Călin Georgescu este posibil să se încheie astăzi. Amăgit cu „președintele ales”, amăgit de miile de conturi false, amăgit de milioanele de comentarii ale boților, Călin Georgescu este la un pas de a-și încheia cariera politică. Astăzi este foarte posibil să fie interzis la alegeri pentru numeroasele declarații care contravin Constituției, legilor și tratatelor la care România este parte.
Călin Georgescu şi-a depus candidatura la alegerile prezidențiale. Și a amenințat că o eventuală invalidare la Curtea Constituţională ar stârni furia oamenilor şi a divinităţii. Cu toate acestea au fost depuse deja mai multe contestații, urmând să fie analizate într-o şedinţă a CCR, anunță Observator.
Biroul Electoral Central a trimis la Curtea Constituţională contestaţiile depuse la candidatura lui Călin Georgescu. Oficialii CCR au precizat că au până în prezent două dosare constituite în cadrul atribuţiei privind procedura de alegere a preşedintelui. În cursul zilei de sâmbătă va avea loc o şedinţă de judecată.
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a depus o contestație la înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu pentru funcția de președinte al României. Contestația se bazează pe argumente solide de natură constituțională și juridică, care evidențiază incompatibilitatea discursului și comportamentului candidatului cu valorile democratice și constituționale ale statului român.
Și avocatul Bogdan Ionescu a făcut o contestație la Biroul Electoral Central împotriva candidaturii lui Călin Georgescu. El spune că a adresat o cerere Biroului Electoral Central solicitând să nu fie înregistrată candidatura lui Călin Georgescu.
Cea de-a treia contestaţie la înregistrarea candidaturii lui Călin Georgescu a venit din partea avocatului Andrei Mitrea. Iar cea de-a patra a fost depusă de primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ.
Ce se întâmplă cu candidatura lui Călin Georgescu
Biroul Elecotral Central are la dispoziție 48 de ore să se pronunțe asupra candidaturilor. Potrivit unor informații, duminică va fi ședința BEC pentru candidatura lui Călin Georgescu, scrie stiriprsurse.ro.
După ce se pronunță BEC, Curtea Constituțională are la dispoziție 24 de ore să se pronunțe asupra contestațiilor sau judecătorii Curții se pot sesiza și din oficiu.
Remus Pricopie, cel care a contestat la BEC candidatura lui Georgescu, a declarat că este pregătită o sesizare și pentru Curtea Constituțională. Acesta spune că nu poate fi un garant al Constituției o persoană care încalcă mai multe articole din legea fundamentală a României.
„Conduita unui candidat la Președinție nu poate fi redusă la o simplă declarație de conformitate cu legea, ci trebuie să reflecte un angajament real față de principiile statului de drept, manifestat printr-un discurs public coerent, loial și orientat spre consolidarea democrației”, spune rectorul SNSPA.
Adrian Toni Neacsu: „Acest interviu îmi confirmă doar ceea ce mie mi se pare un scenariu negru pentru stabilitatea în țară, că între AUR, POT și Călin Georgescu nu exista un acord cu privire la soluția de avarie pentru miscarea suveranista în situația invalidarii candidaturii de catre CCR.
Inseamna că d-ul Călin Georgescu joaca totul pe propria persoana, orice ar insemna asta.
Prelungirea depunerii candidaturii până într-un moment în care e foarte greu să mai repari ceva intra în aceeași logică a candidatului unic și de neînlocuit.
„Dacă domnul Georgescu este blocat, noi nu mai avem candidat. Este inadmisibil. Nu am fost acolo, nu s-a pus această problemă și a rămas această decizie. Este foarte dificil să se mai schimbe ceva.
Avem 5 zile la dispoziție ca să rămână definitivă fie admiterea (n.r.- candidaturii), fie respingerea. Nu mai rămâne mult timp pentru găsirea unei soluții de avarie.
Și de aceea, eu de două luni de zile am ieșit și în partid și în public să spun: „Atenție, avem nevoie de un plan B”. Oamenii politici nu lucrează cu un singur scenariu, dacă sunt oameni politici, ci cu mai multe scenarii, astfel încât să-și atingă obiectivele pe care și le-au fixat.
Pe noi ne interesează nu doar să facem figurație pe scena publică, nu doar să gesticulăm și să facem declarații care să fie aplaudate, ci să obținem rezultate. Ori rezultatele nu pot fi obținute în condițiile în care nu te gândești la toate mutările adversarului.”