Dacă pentru locuit pe termen lung în Brașov sunt preferate achizițiile de apartamente, atunci când vine vorba de case sunt preferate chiriile.
În schimb, la mare căutare sunt terenurile, dar și cabanele în formă de „A”, pentru dezvoltarea de afaceri în turismul rural, în timp ce pensiunile scoase la vânzare cu greu pot fi vândute de agenții imobiliari.
Consultantul imobiliar brașovean, Sorin Zărnescu, pentru Radio Romania Brasov: „Foarte multe cereri pentru cabane de tip A frame, de exemplu, și foarte mulți cetățeni străini care vor să cumpere teren de la un hectar în sus, ca să spun așa, pentru turism. Cabanele acestea sunt cele în formă de A, cu suprafață vitrată foarte mare, pe față și pe spate au 90% sticlă și sunt din lemn.
Beneficiază în mare măsură de un ciubăr sau de un jacuzzi afară. Se închiriază cu ziua sau pe weekend. Vedem o diferență mare și de profilul turistului sau de profilul consumatorului de pensiune, în sensul în care prea puțin oameni se mai duc la pensiuni. Vedem foarte, foarte multe pensiuni la vânzare, în schimb nu le cumpără nimeni”.
De regulă, cabanele, pentru două sau patru persoane, sunt închiriate apoi în regim hotelier, a precizat consultantul imobiliar.
Amont Chalet, Peștera
Lemn, ferestre generoase spre pădure și hău și o arhitectură modernă cu forme geometrice. Amont Chalet înseamnă două cabane A-frame și una tip Nordic House, care pot găzdui un total de 28 persoane și care beneficiază de o vedere spectaculoasă și cât se poate de directă către munții Piatra Craiului și Bucegi, scrie lovedeco.ro.
Interiorul este cozy, modern și luminos, iar exteriorul este visul oricărui arhitect și se potrivește mănușă cu dealurile idilice din satul Peștera.
On Top Chalet, Șimon
Amplasată ideal în satul Șimon din comuna Bran, la doi kilometri distanță de Castelul Bran, cabana cu pereți din geamuri iese, cu siguranță, din peisaj în ceea ce privește aspectul tradițional al caselor de munte. În plus, este și situată idilic: pe un deal, la distanță de drumul principal și restul caselor.
Panorama specială spre Piatra Craiului face toți banii, iar decorul șic, în nuanțe deschise, îți conferă acea stare de bine pe care nordicii o numesc hygge.