Protestele se mută la supermarket! Mobilizare pe rețelele sociale anti-boicotul lui Călin Georgescu. „O să iau și made in Romania, și made in UE, așa cum și în UE sunt acum destule produse românești la raft, în case, pe străzi”

Last Updated on februarie 7, 2025 Protestele se mută la supermarket! Mobilizare pe rețelele sociale anti-boicotul lui Călin Georgescu. „O să iau și made in Romania, și made in UE, așa cum și în UE sunt acum destule produse românești la raft, în case, pe străzi” 1

După ce s-au luptat să introducă produse românești în marile lanțuri de magazine, izolaționiștii îndeamnă la boicot, ceea ce se traduce la falimentarea producătorilor români care s-au chinuit să intre în marile rețele de magazine. Sute de mii de români care lucrează în  industria alimentară vor avea probleme iar dacă vor fi falimente, produsele românești vor fi înlocuite rapid cu unele din străinătate. Presiunea pe marile rețele să scadă prețurile ar trebui pusă în alt mod, fără ca reducerile de prețuri să însemne tăierea profitului la producătorii români. Marile rețele să mai taie din profitul lor.

Apelul lui Călin Georgescu către români, de a boicota luni, 10 februarie, supermarketurile, nu a rămas fără ecou. Oamenii au început să se organizeze pe Facebook, pentru a protesta pașnic împotriva ideilor avansate de politicianul pro-rus în spațiul public, scrie G4Media. 

Chiar dacă majoritatea românilor obișnuiește să meargă în week-end la cumpărături, acum foarte mulți au anunțat pe rețelele de socializare că își vor schimba rutina și vor face o excepție.

Astfel, pe o bună parte dintre români, Călin Georgescu îi determină să-și facă cumpărăturile săptămânale în ziua de luni, 10 februarie, tocmai când este programat boicotul împotriva supermarketurilor.

În acest interval, românii ar trebui să se îndrepte către piețe și către magazinele românești. De ce? Pentru că prețurile pe care le practică supermarketurile sunt prea mari, spun Georgescu și susținătorii săi, iar profiturile nu rămân în țară.

Primii care îi contrazic sunt chiar românii care au văzut îndemnul pe rețelele sociale și au și reacționat, atrăgând atenția că cele mai multe din magazinele de cartier se aprovizionează tocmai din supermarket și adaugă, la rândul lor, la preț, în vreme ce produsele din piețe, acelea puține românești, cu atât mai mult în acest sezon, sunt în mare măsură necontrolate și nefiscalizate, iar de aici riscurile, în primul rând pentru sănătate, pe care și le asumă cumpărătorii.

„Există la țărani roșii acum? La noi în piața 80% sunt samsari care cumpără din Kaufland și vând în piață la preț dublu”, este unul dintre comentariile de pe Facebook.

„La ora 6 după amiază, după serviciu, toată lumea pleacă la sate după oua. Și în weekend cu microbuzul la vânătoare de produse de la oameni bătrâni. În ce poveste trăiți oare zilele astea?”, este o altă reacție.

Chiar și o zi de boicot ar determina pierderi considerabile pentru producătorii care livrează către retail produse în mare parte perisabile, însă dacă vânzările se prăbușesc timp de o săptămână „pierderile sunt catastrofale”. Angajații din industria alimentară, câteva sute de mii de oameni, ar avea de suferit, sectorul confruntându-se și așa cu o scădere a vânzărilor.

O să-l ținem minte și o să-l felicităm pentru faptul că vrea să boicoteze ceea ce facem noi și munca noastră. (…) După toate bucuriile, cu facilitățile, acum le mai trebuie și o scădere a producției. E o perioadă în care vânzările merg prost, oamenii n-au bani, oamenii sunt speriați și țin de bani cu dinții.

Bineînțeles că toată chestiunea se îndreaptă împotriva salariaților, care nu vor avea de muncă sau vor munci mai puțin decât până acum, pe un venit mai mic. Deci, e o cerere complet perversă”, a adăugat liderul Romalimenta. Minea a mai atras atenția că industria alimentară se dezvoltă cu fonduri europene, iar întreruperea acestor finanțări înseamnă faliment, conform Adevarul.

Apelul către protestul pașnic s-a viralizat rapid, exemplu fiind zecile de comentarii și postări, dintre care publicăm doar câteva, scrie Biz Brasov.

Eu oricum am de făcut cumpărături pentru mama luni, apă, gulii și ce-o mai fi, așa că merg la magazin Fac poze”
Luni, 10 februarie 2025, am de făcut niște cumpărături. Și o să iau și made in Romania, și made in UE, așa cum și în UE sunt acum destule produse românești la raft, în case, pe străzi.

Luni, 10 februarie 2025, o să am însemne românești și europene, voi documenta cumpărăturile și va fi prilejul ideal pentru un «in your face» adresat tuturor celor ce vor să destabilizeze economic România, într-un joc politic fără scrupule care ne poate întoarce adânc în trecut.

„De fapt daca se vrea sprijinul producătorului autohton, se dea subvenții la ei sau ceri de la UE dar nu menționezi dacă ești naționalist. Nu îi pedepsești pe toți consumatorii care cumpără, deseori mai ieftin, de la supermarketuri”

Previous Story

Accidente Brașov. Un șofer s-a cățărat cu mașina pe un cap de pod. Două autoturisme s-au ciocnit în Centrul Civic.

Next Story

Autostrada Brașov-Ploiești a fost preluată de către Compania de Investiții Rutiere. Un tronson din A3 din Brașov va fi scos la licitație