FlyLili se întoarce la Aeroportul Brașov. În ce s-a transformat compania aeriană de linie

Last Updated on februarie 6, 2025 FlyLili se întoarce la Aeroportul Brașov. În ce s-a transformat compania aeriană de linie 1

Compania aeriană FlyLili se întoarce pe aeroportul din Braşov – unde şi-a suspendat, în decembrie 2024, activitatea invocând pierderi financiare. Din companie de linie s-a transformat în una cu zboruri charter pe perioada verii, pe care le va efectua pentru un tour-operator israelian.

Anunţul a fost făcut joi, la Poiana Braşov, de Jurgen Faff, CEO al companiei, alături reprezentantul tour-operatorului, Meida Butnaru, şi de secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, Corina Martin, care au lansat, în premieră, zborurile charter Tel Aviv – Braşov şi Tel Aviv – Constanţa, pentru sezonul de vară 2025.

„Sunt bucuros şi mândru că am fost ales pentru aceste zboruri şi, cu siguranţă, vom face o treabă bună. De data aceasta vom opera zboruri charter, ceea ce este puţin diferit faţă de zborurile de linie”, a spus Jurgen Faff.

Zborul charter este total acoperit de un tour-operator, iar „operatorul aerian nu are riscuri în acest caz”, adică nu va avea pierderi, a explicat Corina Martin, răspunzând unei întrebări.

Conform lui Martin, în baza calculelor făcute de tour-operatorul israelian, aceste zboruri ar urma să aducă peste 8000 de turişti israelieni în judeţele Braşov şi Covasna, pe pachete de sejur balnear, de vacanţă de familie sau city break-uri la Braşov. De asemenea, vor mai aduce peste 4000 turişti israelieni pe Litoralul românesc.

„Estimăm că valoarea unui pachet de vacanţă pe care îl plăteşte un turist israelian pentru o vacanţă pe Litoral sau în Braşov se ridică la 800-1000 euro/turist, deci cele două destinaţii vor atrage, astfel, între 40 – 80 milioane euro în acest sezon”, a punctat Corina Martin.

Aeroportul Brașov vrea să ajungă la 300.000 de pasageri
Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat, joi, 6 februarie, că principalul obiectiv al aeroportului de la Ghimbav este atingerea în 2025 a pragului de 300.000 de pasageri și atragerea a cât mai multor destinații.

Este o provocare permanentă, știm că așteptările sunt foarte mari și ne dorim ca Brașovul să aibă din ce în ce mai multe destinații. Dar lucrurile trebuiesc reglate din punct de vedere financiar – pentru că toate companiile aeriene care vin la Brașov și doresc să opereze destinații au (și ele -n.r.) așteptări foarte mari – în așa fel încât să nu trebuiască să vină cu bani de acasă”, a afirmat Adrian Veștea, la Poiana Brașov, unde a avut loc, joi, deschiderea Conferinței naționale de Aviație civilă, scrie ziare.com 

Cu același prilej, el a menționat că, dacă traficul de pe aeroport va crește, și-ar dori ca orele de dirijare a traficului aerian să crească de la 12 – câte sunt în prezent – la 20.

Previous Story

Boicotul lui Călin Georgescu sperie Carrefour? Supermarketul a decis să reducă prețurile la 1.500 de produse

Next Story

Lidl retrage de la vânzare covrigi care pot provoca arsuri și leziuni bucale