Un eveniment rar, posibila cauză a prăbușirii avionului Jeju Air. Surse din anchetă

Last Updated on ianuarie 17, 2025 Un eveniment rar, posibila cauză a prăbușirii avionului Jeju Air. Surse din anchetă 1

Anchetatorii au găsit pene de pasăre și sânge în ambele motoare ale avionului Jeju Air care s-a prăbușit în Coreea de Sud luna trecută, ucigând 179 de persoane, a declarat vineri pentru Reuters o persoană familiarizată cu ancheta.

Avionul Boeing 737-800, care a decolat din capitala thailandeză Bangkok cu destinația comitatul Muan din sud-vestul Coreei de Sud, a aterizat pe burtă și a depășit pista aeroportului regional, izbucnind în flăcări după ce a lovit un zid, scrie Hotnews.

Doar doi membri ai echipajului de la coada avionului au supraviețuit celui mai grav dezastru aviatic de pe teritoriul Coreei de Sud.

Potrivit autorităților sud-coreene, cu aproximativ patru minute înainte de prăbușirea fatală, unul dintre piloți a raportat un impact cu o pasăre și a declarat o situație de urgență înainte de a iniția o manevră de întoarcere și de a încerca să aterizeze la capătul opus al pistei.

Cu două minute înainte ca pilotul să declare apelul de urgență Mayday, controlul traficului aerian recomandase prudență din cauza „activității păsărilor” din zonă.

Luna aceasta, anchetatorii au declarat că au fost găsite pene pe unul dintre motoarele recuperate de la locul accidentului, adăugând că imaginile video au arătat că un motor a fost lovit de o pasăre.

Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud a refuzat să comenteze dacă au fost găsite pene și sânge în ambele motoare.

Cum reușesc unii oameni să supraviețuiască în accidente aviatice în care aproape toți cei aflați la bord mor
„Există multe motive pentru care cineva ar putea supraviețui într-o situație care pare imposibil de supraviețuit”, a spus Barbara Dunn, președinta Societății Internaționale a Investigatorilor de Siguranță Aeriană.

Felul în care aterizează avionul și unde stă pasagerul au un impact. Dacă ai centura de siguranță legată, acest lucru limitează cât de mult se scutură corpul. Depinde și de capacitatea pasagerului de a lua poziția de sprijin (în caz de aterizare forțată).”

Siguranța pasagerilor în funcție de locul pe care îl ocupă în avion variază de la un accident la altul, dar unul dintre cei mai importanți factori ține de felul în care avionul aterizează, scrie Digi 24.

„Mulți oameni cred că este mai sigur în spate decât în față”, a spus Dunn. „Nu neapărat. Cât de repede se răspândește incendiul și cât de repede poți să ajungi la o ieșire (de urgență) sunt toate lucruri care contează.”

Un accident este considerat imposibil de supraviețuit atunci când forțele G sunt atât de mari încât corpul nu poate rezista impactului. În viața de zi cu zi, oamenii se confruntă cu 1 G. Un roller coaster sau o mașină electrică în accelerare rapidă pot crea forțe de două sau trei ori mai mari.

În general, un om își pierde cunoștința la forțe 4 G sau 5 G – cu toate că există cazuri când pot rezista și la forțe mai mari. Efectul depinde de numărul de G și direcția și durata forței.

Previous Story

Proces la final. Câți ani de închisoare a cerut procurorul pentru Vlad Pascu, tânărul care a ucis o studentă din Brașov. Tatăl lui Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu: „Exact vârsta băiatului meu să primească”

Next Story

Sondaj Sociopol: Călin Georgescu intră în turul 2 cu Victor Ponta la alegerile prezidențiale. Cât are Călin Georgescu „în momentul de fata după ce a fost făcut cu ou si oțet”