Last Updated on decembrie 23, 2024
Fostul candidat independent la președinție Călin Georgescu a reacționat duminică seară, după ce coaliția partidelor proeuropene a ajuns la o înțelegere pentru alcătuirea noului guvern, acuzându-le pe acestea că sunt „moașa la naștere” a unui dictator, într-o evidentă referire la președintele Klaus Iohannis, al cărui mandat continuă prin decizia Curții Constituționale.
„După 35 de ani, avem din nou la putere un dictator și un guvern al modernului Partid Comunist Român, în interpretarea PSD-PNL”, a denunțat Georgescu, într-un mesaj video publicat pe contul lui de Facebook, conform Hotnews.
„Cadoul nostru de Crăciun de la politicieni pentru anul acesta este tirania. Azi aș fi spus că a murit democrația, dar ea încă trăiește prin noi înșine.
Totuși, azi am asistat la un eveniment diabolic.
Corupția este înglobarea unor păcate de moarte, așa cum le numește religia noastră. De aceea corupția va muri sigur, în curând.
Corupția a născut un nou dictator, iar moașa la naștere i-a fost chiar PSD-PNL. Întreaga lume a văzut azi renașterea dictaturii în Europa, cu ajutorul unor instituții viciate de corupție.
Păcatele voastre, domnilor politicieni, sunt capitale. Și va asigur că nu veți fi iertați nici de oameni, nici de Dumnezeu. Noi, poporul român, vă asigur că vom învinge.
Corupția și dictatura se vor prăbuși din nou, pentru că, deși nu este ușor, rămâne sigur o regulă universal valabilă, și anume că binele învinge întotdeauna răul.
Poporul român este binele, în timp ce politicienii corupți sunt definiția răului absolut.”, a mai declarat Călin Georgescu.
Ciolacu rămâne premier, suspans în desemnarea prezidențiabilului. UDMR preia cele mai grele ministere, de care PSD și PNL fug
Discuțiile aprinse din jurul coaliției de guvernare sunt aproape de sfârșit. Liderii pro-europeni au fost duminică la consultări cu președintele Klaus Iohannis, care a amânat să anunțe propunerea de premier, scrie Stirile Pro Tv.
Totuși, în urma altor negocieri, s-ar fi ajuns la o înțelegere. Marcel Ciolacu ar urma să conducă viitorul Executiv, iar partidele și-au împărțit de comun acord ministerele.
În ce privește Ministerul Dezvoltării, pe care l-au râvnit atât liberalii, cât și UDMR, acesta a rămas la maghiari; la fel și Ministerul Finanțelor, de care formațiunile se fereau, având în vedere măsurile fiscale dure care trebuie luate pentru a face economii la bugetul de stat.