Cum a luat un partid, care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală, 160.000 de voturi de la PSD

Last Updated on decembrie 3, 2024 Cum a luat un partid, care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală, 160.000 de voturi de la PSD 1

Un partid care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală a luat de la PSD 160.000 de voturi. Denumire și logo asemănătoare

PSD, trollat la parlamentare. Un partid care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală i-a “furat” 160.000 de voturi
Victorie usturătoare pentru PSD, la Parlamentare. A luat cele mai multe voturi dintre partide, dar cele mai puţine din istoria sa.

Electoratul a taxat PSD pentru scandalurile de corupție și i-a oferit cel mai mic rezultat din istorie la alegerile parlamentare. La această pedeapsă electorală, PSD a pierdut peste 200.000 de voturi, cel mai probabil, din cauza unei confuzii. Pe buletinele de vot, pe lângă PSD au apărut două partide-clonă: PSDU şi PSDI. Confuzii au fost şi printre simpatizanţii lui Călin Georgescu. Unii au votat cu SENS sau USR crezând că sunt partidele care îl susţin pe candidatul independent.

Partidul Social Democrat a pierdut 10% dintre voturi din cauza neatenţilor sau a celor mai puţin informaţi. “Arată la fel. Categoric este o înşelăciune. Categoric este, ce să zic, o şmecherie. Şi simbolul seamănă, ei au 3 măciulii, acolo, nu ştiu ce sunt, trei mărăcini. Greşelile se plătesc!”, a declarat Victor Ponta, consilierul lui Marcel Ciolacu.

Social democraţii au obţinut cel mai mic scor din istorie, chiar mai puţin decât au luat în 1996, când au pierdut în faţa Convenţiei Democratice. “Vreau manelişti şi videochatiste în Casa Poporului. Indiferent de meserie, românii au dreptul în Casa Poporului, nu hoţii!”, a fost unul dintre mesajele electorale PSDU.

Peste 160.000 de voturi a luat Partidul Social Democrat Unit, o formaţiune care s-a promovat, în special, pe reţelele de socializare. Am mers azi să vizităm sediul de partid. Este o casă normală, nicidecum un sediu de partid, potrivit reporterului Observator.

În cele din urmă, am dat de preşedinta de partid la telefon. “Electoratul nostru ştie foarte bine ce a votat pentru că eu pe canalele de socializare şi mai ales pe Tik-Tok am 18 milioane de vizualizări. Sunt foarte virală cu partidul. Rezultatul meu este rezultatul fanilor mei de pe TikTok. Iar Marcel Ciolacu a pierdut ocazia de a face un TikTok cu mine în timp ce eu mănânc shaorma şi el covrigi“, a spus Oana Creţu, preşedintele PSDU.

Şaorma trebuie să vină la şcoală în loc de lapte şi corn, este un alt mesaj electoral al PSDU. “200 de mii de voturi, când Ciolacu pierde la 2.000 de voturi intrarea în turul doi, sunt foarte multe voturi pierdute pentru doi iepuraşi, inventaţi la mişto”, a explicat Bogdan Naumovici, specialist publicitate.

Nu doar electoratul PSD a avut parte de confuzii la votul de duminică. În ultima săptămână, reţelele sociale s-au umplut de îndemnuri prin care simpatizanţii lui Călin Georgescu erau invitaţi să voteze cu SENS, ori cu USR. Mesajele nu au venit de pe conturile oficiale ale partidelor, ci de la utilizatori care au folosit acelaşi ton pamfletar.

Au zis aşa: la parlamentare votăm USR, un partid patriot, iar pe 8 decembrie punem 10 ştampile pe Călin Georgescu să fim siguri că nu au cum să ne anuleze votul. Deci trolling, trolling curat!”, a adăugat Bogdan Naumovici, specialist publicitate.

Trollingul a funcţionat
Trollingul a funcţionat. În seara alegerilor, reţelele de socializare erau pline de mesaje ale alegătorilor care se căiau: “Am fost dezinformat! Am acordat votul partidului SENS crezând că acesta oferă susţinerea domnului Georgescu”.

Se formează o bază a piramidei din ce în ce mai analfabetizată, ca să zic aşa. Dar care ţin la dreptul lor de vot, aşa – neinformat şi emoţional şi atât, fără pic de discernământ”, a conchis Bogdan Naumovici, specialist publicitate.

”Votul cumulativ”, ”Călin Georgescu votează SENS”, „SENS susține Călin Georgescu”, ”PSD unit” și o shaworma-momeală pe TikTok sau ”PSD Independent” sunt doar câteva din strategiile care au produs confuzie în rândul alegătorilor, în cel mai fragmentat scrutin parlamentar după Revoluție, scrie G4Media.

Advertisements
Previous Story

(Video) Primul tunel de autostradă din România, aproape finalizat. “Daniela” are aproape 1,4 kilometri 

Next Story

Călin Georgescu nu mai dorește saloane de înfrumuseţare în România. „Nu cred că o căprioară se duce să se penseze, să se aranjeze”