Last Updated on noiembrie 21, 2024
Cel mai lung zbor fără escală către Aeroportul Ghimbav a avut loc în urmă cu câteva zile şi a durat 12 ore şi 20 de minute, fiind realizat cu un avion Boeing 737-700NG în configuraţie BBJ (Boeing Business Jet), scriu jurnaliştii de la Boarding Pass pe pagina de Facebook. Avionul (foto) a sosit în Braşov din Kuala Lumpur, capitala Malaeziei.
După câteva zile petrecute în România, avionul s-a întors în Asia, zburând de la Braşov până la Colombo (Sri Lanka), tot fără escală, zborul având o durată de nouă ore, scrie bzb.ro.
Al treilea cel mai lung zbor de la Braşov a fost operat la finalul lunii octombrie 2024, când un Dassault Falcon 7X al Nomad Aviation (Elveţia) a zburat fără escală între Braşov şi Maldive timp de opt ore şi 20 de minute.
Acestea au fost cele mai lungi zboruri operate până acum spre şi dinspre aeroportul din Braşov.
Lufthansa a decolat cu o întârziere de patru ore și jumătate de la Sibiu. Ambele aparate de degivrat sunt stricate. „Decolăm doar când iese soarele”
Pasagerii cursei Sibiu – Munchen, operată de compania Lufthansa, au decolat, marți dimineața, cu o întârziere de patru ore și jumătate. Motivul: operatorii Aeroportului internațional Sibiu nu au putut să degivreze aeronava, deoarece niciuna din cele două autospeciale nu funcționa, scrie Turnul Sfatului.
În loc de 06:05, cursa cu indicativul LH1665 către Munchen a decolat la ora 10:33 a zilei de marți, fapt care a determinat evidenta nemulțumire a pasagerilor. „Decolăm doar când iese soarele, să se topească puțin gheața, pentru că mașina de degivrare e stricată. Incredibil”, a scris, de exemplu, unul din călători pe pagina sa de Facebook, postare care a atras inclusiv atenția administrației județene.
Reprezentanții Aeroportului internațional Sibiu (AIS) confirmă defecțiunea. „Întârzierea cursei Lufthansa către Munchen din dimineața zilei de 19 noiembrie 2024 a fost cauzată de o defecțiune tehnică apărută la autospeciala destinată operațiunilor de degivrare. În timpul testelor efectuate în cursul nopții, echipamentul a funcționat în parametri optimi, însă în această dimineață a apărut o eroare la sistemul de încălzire a lichidului degivrant”, transmite Alexandra Păcurar, purtător de cuvânt al AIS. Ea arată că defecțiunea tehnică nu a dus și la alte întârzieri în programul de zbor de pe aeroport.