Târgul de Crăciun din Brașov intră în competiție cu cele din Sibiu și Craiova. Dan Ghiță: „Vom avea cel mai frumos brad din România, cel mai înalt, cel mai bine împodobit, şi vrem să avem cel mai frumos Târg de Crăciun, mai ales că venim cu un nou concept, unic în ţară”

Last Updated on noiembrie 19, 2024 Târgul de Crăciun din Brașov intră în competiție cu cele din Sibiu și Craiova. Dan Ghiță: „Vom avea cel mai frumos brad din România, cel mai înalt, cel mai bine împodobit, şi vrem să avem cel mai frumos Târg de Crăciun, mai ales că venim cu un nou concept, unic în ţară” 1

Primăria Brașov a venit cu primele detalii privind Târgul de Crăciun din Piața Sfatului după ce la Sibiu și Craiova au fost deschise deja Târgurile de Crăciun.

Ne pregătim intens pentru perioada aceasta de sărbători. Vom avea cel mai frumos brad din România, cel mai înalt, cel mai bine împodobit, şi vrem să avem cel mai frumos Târg de Crăciun, mai ales că venim cu un nou concept, unic în ţară, cu căsuţe care aduc o atmosferă de poveste în Piaţa Sfatului.

Aici e o luptă foarte serioasă, am văzut că cei de la Craiova şi cei de la Sibiu deja şi-au deschis târgurile de Crăciun. Noi vom deschide acest târg de Crăciun în 29 noiembrie. Mă bucură faptul că avem foarte mulţi producători braşoveni care participă la acest târg.

Vrem să avem mai multe căsuţe decât ne-am planificat, probabil că o să avem în jur de 50 de căsuţe în Piaţa Sfatului. De asemenea, vrem să facem nişte locuri şi nişte lucruri frumoase în zona Rectoratului Universităţii Transilvania şi în Piaţa Sfântul Ioan. O să avem acolo (în Piaţa Sf. Ioan, n.n), probabil, Studioul lui Moş Crăciun, împreună cu partenerii noştri de la Magic FM şi câte un carusel frumos luminat, pregătit pentru cei mici.

Întorcându-mă la Târgul de Crăciun, îi invit pe toţi braşovenii – şi, evident, şi pe cei care ne vor vizita oraşul – în Piaţa Sfatului, să guste din produse create, fabricate aici, la noi, în zonă”, a precizat viceprimarul Braşovului, Dan Ghiţă, citat de bzb.ro.

Targul de Crăciun Craiova
Mii se persoane au fost așteptate la târgul de Crăciun din Craiova, care s-a deschis în urmă cu doar câteva zile. Vizitatorii s-au delectat cu tot felul de preparate tradiționale precum fasole cu ciolan, pomana porcului, sarmale sau din piept de pui.

Târgul de Crăciun din Brașov intră în competiție cu cele din Sibiu și Craiova. Dan Ghiță: „Vom avea cel mai frumos brad din România, cel mai înalt, cel mai bine împodobit, şi vrem să avem cel mai frumos Târg de Crăciun, mai ales că venim cu un nou concept, unic în ţară” 2

Pe lângă mâncare și băuturi, vizitatorii s-au distrat și în roata panoramică sau la patinoar. Pentru câteva minute în roata panoramică, oamenii trebuie să scoată din buzunar 30 de lei, la fel și la patinoar, scrie Pro Tv.

Un mic a ajuns să coste 7 lei, iar 100 de grame de sarmale 5 lei. Pentru o porție de fasole cu ciolan trebuie să scoți din buzunar 38 de lei, iar pentru pomana porcului 15 lei.

La băuturi, prețurile sunt de 10 lei pentru o apă la 0,5 litri, 12 lei o bere, 8 pentru o cafea, 15 lei pentru o ciocolată caldă și 10 lei pentru un pahar de vin fiert.

Târgul de Crăciun din Sibiu
Târgul de Crăciun din Sibiu este organizat în Piața Mare, sub conceptul „Christmas Unboxed” și promite o experiență unică, cu surprize și atracții care vor încânta vizitatorii până pe 5 ianuarie 2025.

Târgul de Crăciun din Brașov intră în competiție cu cele din Sibiu și Craiova. Dan Ghiță: „Vom avea cel mai frumos brad din România, cel mai înalt, cel mai bine împodobit, şi vrem să avem cel mai frumos Târg de Crăciun, mai ales că venim cu un nou concept, unic în ţară” 3

Totodată, vizitatorii sunt așteptați cu delicatese care de care mai speciale. Și oricât de ridicate ar fi prețurile, celebra replică „Avem și acasă” nu prea are sorți de izbândă, căci toate sunt atât de apetisante și de frumos mirositoare, încât nu are rost să te opui poftei.

Anul acesta, târgul a fost extins și în Piața Mică, dar și în Piața Huet, relatează Turnul Sfatului.
O porție medie de mâncare ajunge să coste aproximativ 50 de lei de persoană. Doar o felie de pâine costă 1,5 lei, o porție de murături 8 lei și 4 lei, muștar sau ketchup. Acestea vin împreună cu felul principal (ciolan de porc, cârnați prăjiți, ceafă la grătar, friptură de porc, piept de pui sau ceafă afumată), care costă, în general, 13,5 lei/100 g.

Târgul de Crăciun din Brașov intră în competiție cu cele din Sibiu și Craiova. Dan Ghiță: „Vom avea cel mai frumos brad din România, cel mai înalt, cel mai bine împodobit, şi vrem să avem cel mai frumos Târg de Crăciun, mai ales că venim cu un nou concept, unic în ţară” 4

La Sibiu, două sarmale mari costă 35 de lei. Pe lângă sarmale, pofticiosul mai primește varză călită, pâine și smântână. Porția de sarmale este, totuși, destul de generoasă, contrar aparențelor.

Advertisements
Previous Story

Cum arată un bloc de apartamente distrus de explozie aseară, din cauza unei acumulări de gaze. 16 apartamente și 7 mașini au fost distruse. A fost afectată și o grădiniță

Next Story

Un sejur de Revelion la Poiana Brașov este de două-trei ori mai scump ca la New York și Londra