Brașov. Luminiţele de Crăciun nu se vor mai aprinde în cartiere. Când se „aprinde” Bradul din Piața Sfatului

Last Updated on noiembrie 1, 2024 Brașov. Luminiţele de Crăciun nu se vor mai aprinde în cartiere. Când se „aprinde” Bradul din Piața Sfatului 1

Primarul George Scripcaru a decis să nu mai monteze ornamente luminoase pentru sărbătorile de iarnă şi pe marile bulevarde din Braşov (cum au fost, de exemplu, Calea Bucureşti, Bulevardul Gării, o porţiune din Bulevardul Griviţei, strada Mihail Kogălniceanu sau strada Toamnei). De asemenea, în acest an, Primăria Braşov nu are în plan să împodobească nici brazi în cartiere.

Potrivit explicaţiilor reprezentanţilor Primăriei Braşov, pentru acest an a fost schimbată abordarea, municipalitatea braşoveană optând pentru împodobirea zonei de sub Tâmpa, pentru o mai bună iluminare a zonei centrale şi a intrărilor în oraş, scrie bzb.ro.

Pe de altă parte, conform unor surse, bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului va fi adus în jurul datei de 11 noiembrie, iar intenţia municipalităţii braşovene este ca luminiţele de Crăciun din oraş să fie aprinse în 29 noiembrie (probabil având în vedere faptul că pe 1 Decembrie e zi de alegeri, iar pe 30 noiembrie unii ar putea interpreta că o astfel de festivitate ar fi campanie electorală).

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Primele estimări ale meteorologilor
Meteorologii ANM anunță că vom avea o iarnă blândă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal, însă „nu ar fi exclus ca sărbătorile să ne aducă iarna la munte”.

Meteorologii anunță că vom avea „un sezon mai larg de iarnă”, care urmează să înceapă din luna noiembrie și se va termina în martie. Întrebată cum va fi vremea în perioada sărbătorilor de iarnă, Florinela Georgescu, director ANM, a transmis că este posibil să se depună zăpada la munte, însă nu sunt foarte multe șanse să ningă și în zonele de câmpie, scrie Monitorul Expres.

E puțin probabil să apară ninsoarea, cel puțin în următoarele patru săptămâni în zonele de câmpie, pentru că temperaturile s-ar putea menține ușor peste normalul acestei perioade”.

Cu toate că sezonul de iarnă nu va fi unul prea friguros, specialiștii menționează că ar putea urma și episoade cu vreme severă, care nu pot fi anticipate cu atât de mult timp înainte.

Pe de o parte, vorbim despre posibilitatea unor temperaturi în general apropiate de normalul climatologic și un regim al precipitațiilor de asemenea, ceea ce ar însemna că în fiecare din lunile următoare am putea avea, în medie, cantități de precipitații între 30 și 60l/m². Pe de altă parte, primele fenomene de iarnă noi le-am avut deja, pentru că au fost primele ninsori la munte, au fost primele dimineți cu temperaturi sub 0°C, nu doar în zonele depresionare”, a transmis Florinela Georgescu, director ANM, în direct la Digi24.

Advertisements
Previous Story

Un cuplu de români și fiica lor au murit în garaj, în inundațiile din Spania. În casă, masa era pregătită pentru cină

Next Story

Un bărbat a pierdut 72.000 de lei după ce şi-a instalat o aplicaţie pe telefon. Reacția băncii