„Brașov – București, 35 de minute cu trenul ”. Maratonistul Andrei Roşu a testat „CFR-ul” din Japonia

Last Updated on noiembrie 3, 2024 „Brașov - București, 35 de minute cu trenul ”. Maratonistul Andrei Roşu a testat „CFR-ul” din Japonia 1

CFR lucrează din greu la modernizarea căilor ferate pentru ca trenurile sî poată circula cu 160 de kilometri pe oră. În alte părți, aceste viteze nici nu mai sunt luate în discuție.

Zilele trecute, dintr-o vizită de lucru făcută în Japonia, cunoscutul maratonist Andrei Roşu spune că a testat „CFR-ul” de acolo, având ocazia de a testa noile garnituri puse în circulaţie.
Timpul, singura resursă distribuită democratic pe planeta noastră, este şi cea mai valoroasă pentru fiecare dintre noi. Ce ar însemna, ca «timp», să avem astfel de trenuri: Bucureşti – Braşov: 35 de minute

Bucuresti – Ploiesti: 12 minute.
Bucuresti – Brasov: 35 de minute.
Bucuresti – Constanta: 45 de minute.
Bucuresti – Botosani / Chisinau: o ora.
Bucuresti – Timisoara: un pic peste o ora…”, exemplifică acesta într-o postare de la faţa locului, pe pagina de socializare, conform bzb.ro.
„Brașov - București, 35 de minute cu trenul ”. Maratonistul Andrei Roşu a testat „CFR-ul” din Japonia 2
„Brașov - București, 35 de minute cu trenul ”. Maratonistul Andrei Roşu a testat „CFR-ul” din Japonia 3
„Brașov - București, 35 de minute cu trenul ”. Maratonistul Andrei Roşu a testat „CFR-ul” din Japonia 4

„Jurnalul” său de călătorie a atras sute de opinii, la care Andrei a avut un rezumat-răspuns: „«Andrei, suntem o ţară prea săracă pentru a ne permite trenuri rapide». Serios? Maroc, ţara cu aproximativ o treime din PIB-ul României, are trenuri care circulă cu 320 km/h. Infrastructura lor feroviară de trenuri rapide este în creştere şi ajunge în următorii ani la o reţea de 1.500 km. S-ar putea şi la noi, dacă am avea standarde mai înalte şi am vota cu ceva mai multă inspiraţie în urmatorii 34 de ani…”.

Şi ca să facă, precum românul, haz de necaz, ne-a mai împărtăşit o experienţă: „E vrăjeală asta cu «trenurile japoneze nu întârzie niciodată»”. Azi (23 octombrie, n.r.) am călătorit de la Tokyo la Kyoto (450 km) şi am întârziat 4 secunde. Cine îmi dă înapoi timpul pierdut?! Mă duc să depun o reclamaţie”…

Fost solist în trupa Gaz pe foc şi sportiv, Andrei Roşu a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2011, fiind primul om din lume care a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente. Acum este stabilit în Bucureşti.

Un experiment de 176 de km/oră pe Braşov – Curtici
Testele efectuate de CFR s-au realizat pe un tronson de 130 de kilometri, pe care trenul de mare viteză a atins 176 kilometri la oră. Calea ferată Sighișoara – Teiuș este recent modernizată, făcând parte din coridorul 4 pan-european, conform observatornews.ro.

CFR a anunțat că s-au efectuat teste cu privire la tot ce ține de calea ferată, atât şinele, traversele, semnalizările, dar şi lucrările de artă, cum ar fi podurile şi podeţele refăcute de la 0 în urma acestui proiect, scrie B1Tv.

Trenul care a atins viteza de 176 de kilometri la oră aparține unui operator privat. În urma lucrărilor de modernizare a transportului feroviar din ultimii ani, în ţara noastră se poate circula cu o viteză de 160 de kilometri la oră pe 530 de km din totalul de 10.000 de km de cale ferată.

De la finalul anului viitor sau începutul anului 2027, se va putea circula cu această viteză pe toată magistrala de cale ferată dintre Brașov și Curtici.

Advertisements
Previous Story

Industria brașoveană intră în criză după ce Volkswagen a anunțat că va închide „cel puțin trei” fabrici din Germania, “zeci de mii de locuri de muncă” desființate 

Next Story

Maşină de poliţie lovită şi aruncată în şanţ de o şoferiţă care a intrat pe contrasens, pe DN 7