Ziua Internațională a Leopardului Zăpezilor la Zoo Brașov

Last Updated on octombrie 22, 2024 Ziua Internațională a Leopardului Zăpezilor la Zoo Brașov 1

Miercuri, între orele 10:00-16:00, Grădina Zoologică Brașov sărbătorește Ziua Internațională a Leopardului Zăpezilor, una dintre cele mai misterioase și grațioase feline din lume. Evenimentul reprezintă o oportunitate de a ne reaminti importanța protejării acestei specii vulnerabile, amenințată în special de braconaj, pierderea habitatului și schimbările climatice și de a consolida eforturile globale de conservare, scrie mytex.ro.

Programul activităților:
10:00 – 12:00 La mulți ani, leoparzii zăpezilor!
12:00 – 13:00 Povești din culise – în dialog cu îngrijitorii.
12:00 – 16:00 Jocuri și ateliere.

În cadrul evenimentului vizitatorii vor avea ocazia să îi admire pe Amalia și Aslan, cei doi leoparzi ai zăpezilor de la Zoo Brașov. În vârstă de aproximativ 8 ani, aceștia au fost aduși din Polonia, în anul 2021. Persoanele care doresc să se implice activ în protejarea acestei specii vulnerabile o pot face prin intermediul programului ” Adoptă la zoo, conservă în natură”.

Ziua Internațională a Leopardului Zăpezilor la Zoo Brașov 2

Supranumiți și ”fantoma munților”, leoparzii zăpezilor sunt animale solitare ce trăiesc în habitatele montane reci din Asia Centrală și de Sud. Specie emblematică și prădători de top, aceștia joacă un rol important în menținerea biodiversității și sunt un indicator important al sănătății mediului, scrie brasov.net.

Advertisements
Previous Story

O şoferiţă a lovit 13 maşini parcate pe o stradă

Next Story

Cristian Cioacă își lansează cartea biografică. Mama lui Cioacă: „Băiatul meu vrea să publice o carte pe care a scris-o în închisoare”