Lidl construiește un nou magazin în Brașov

Last Updated on octombrie 22, 2024 Lidl construiește un nou magazin în Brașov 1

Lidl construiește un nou magazin în municipiul Brașov, după ce o perioadă s-a axat pe extinderea în județ.

Astfel, retailer-ul a anunțat că săptămâna aceasta demarează lucrările pentru amenajarea supermarketului proiectat pe fost platformă Fartec. Autorizația de construire pentru proiect a fost emisă inițial încă din octombrie 2021 și prelungită anul trecut.
Supermarketul Lidl ar urma să fie amenajat pe porțiunea de teren dinspre strada Spartacus și să aibă ieșire spre B-dul Griviței, interconectată cu cea de la Kaufland.

În locul fostei uzine Fartec din Braşov a fost construit un street-mall, după ce polonezii de la Echo Investments, care cumpărase inițial terenul, au renunţat la proiectul Korona Mall. Acesta urma să aibă ca şi ancoră un hypermarket Carrefour, însă acum mai bine de patru ani proiectul a suferit o nouă schimbare. De altfel, în urmă cu doi ani a fost construit un hipermarket Kaufland, scrie Biz Brasov.

Lidl are în municipiul Brașov nouă magazine, cele mai noi dintre acestea au fost deschise în ultimii ani în zona Paradisul Acvatic și în Bartolomeu, lângă Altex. De altfel, retailer-ul are în plan construcția unor noi magazine în noua zonă rezidențială Tractorul (str. Nicolae Labiș) și pe strada Poienelor (lângă terminalul de autobuze), dar deocamdată nu a făcut alte demersuri în vederea autorizării lucrărilor.

Vecini pe ocolitoarea Săcele: Lidl, Kaufland, Cibin
Compania braşoveană Cibin a început demersurile de proiectare şi autorizare a unui complex comercial în Săcele. Acesta ar urma să fie edificat pe o parcelă de 3.742 mp, proprietate a companiei, de pe strada Câmpului, din vecinătatea Lidl. Lucrările ar urma să fie derulate în perioada aprilie – iulie 2025 şi presupun construcţia unei clădiri cu un singur nivel ce va avea o suprafaţă construită de 1.245 mp, scrie bzb.ro.

Obiectul proiectului îl constituie amplasarea unui centru comercial format dintr-o galerie comercială cu funcţiunea de magazi. (…) Separat de construcţiile cu funcţiunea de comerţ, dacă va fi cazul, vor fi amplasate un rezervor retenţie ape pluviale, revervor apă incendiu, platformă pubele gunoi, grup electrogen cu un post trafo şi un container chiriaş (construcţie prefabricată amplasata pe o platforma betonată)”, se precizează în documentaţia tehnică depusă pentru avizare la Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, potrivit Biz Brasov.

Tot în zona de centură a municipiului Săcele, ar urma să fie construit şi un hipermarket Kaufland, care a iscat anumite controverse la nivelul deliberativului local.

Advertisements
Previous Story

Trenurile de noapte care trec prin Brașov spre Budapesta, lăudate de jurnaliștii britanici

Next Story

Brașov. Șofer filmat în timp ce transporta un butoi uriaș, pe plafonul unui autoturism