Trenurile de noapte care trec prin Brașov spre Budapesta, lăudate de jurnaliștii britanici

Last Updated on octombrie 21, 2024 Trenurile de noapte care trec prin Brașov spre Budapesta, lăudate de jurnaliștii britanici 1

Jurnaliștii britanici de la Daily Mail au cuvinte de laudă pentru trenurile CFR, de pe ruta București-Budapesta, care opresc și la Brașov.
Unul dintre trenurile de noapte lăudate în cunoscutul ziar britanic este trenul numit ”Ister” ce pleacă din Gara de Nord București la ora 18:15, are opriri la Ploiești, Brașov și Sibiu și ajunge la gara Keleti din capitala Ungariei a doua zi la ora 8:50 dimineața.

Trenul de noapte care pleacă din București ar un vagon de dormit confortabil și civilizat, cu compartimente cu 1, 2 sau 3 paturi, fiecare cu chiuvetă. Un vagon bar-bistro este atașat în general între București și Simeria și servește băuturi ieftine, gustări și preparate calde. Primăvara și vara, când este lumină, peisajele cu Carpații pe care le puteți vedea din tren între Ploiești și Brașov sunt pur și simplu minunate”, scrie jurnalistul britanic Tom Chesshyre de la Daily Mail, conform Adevarul.

Un al tren de noapte inclus în topul european este Dacia Express, care pleacă de la Gara de Nord la ora 14:40 și ajunge la Budapesta a doua zi la 5:20 dimineața.

Dacia Express are un vagon de dormit românesc modern și cu aer condiționat, un vagon de ultimă generație, unele dintre compartimente au dotări de lux, inclusiv cu toaletă privată și duș”, se mai precizează în articolul din Daily Mail.

Prețul unui loc în vagonul de dormit din trenurile de noapte București-Budapesta pornește de la 422 lei dus-întors, putând ajunge și la aproape 600 de lei, în funcție de tipul de bilet ales.

În topul celor mai bune trenuri de noapte din Europa au mai fost incluse trenurile care circulă pe rutele Bruxelles-Praga, cu o frecvență de trei ori pe săptămână, și Londra-Aberdeen. În cazul primului tren, prețul unui bilet în vagonul de dormit pornește de la 350 de euro. În ceea ce privește trenul Londra-Aberdeen, prețurile pornesc de la 310 euro, trenul având compartimente de lux cu multe dotări.

Tren blocat în câmp în județul Brașov după ce motorul a luat foc. Zeci de călători evacuați
Un incident feroviar a avut loc pe 20 octombrie 2024, între localitățile Budila și Hărman din județul Brașov, unde un tren a rămas blocat după ce motorul său a luat foc. Zeci de călători au fost evacuați de urgență, iar autoritățile au intervenit rapid pentru a asigura siguranța pasagerilor, scrie Monitorul Expres.

Un alt mijloc de transport a fost trimis la fața locului pentru a prelua călătorii rămași în câmp, iar ancheta pentru a determina cauzele incendiului este în desfășurare. Din fericire, nu au fost raportate victime.

Previous Story

Patru politicieni au aprins cu o brichetă gazul de la o conductă găsită în pădure