(Video) Milionarul Adrian Marţian, adus în ţară alături de cei trei copii ai săi. Cum a fost prins în Serbia

Last Updated on octombrie 18, 2024 (Video) Milionarul Adrian Marţian, adus în ţară alături de cei trei copii ai săi. Cum a fost prins în Serbia 1

Vicepremierul sârb și ministrul de Interne Ivica Dačić au vorbit ieri telefonic cu viceprim-ministrul și ministrul de Interne al României, Cătălin Predoiu, și i-au comunicat că cei trei copii răpiți din România au fost găsiți, deoarece acest caz a ocupat opinia publică din România în ultimele zile, au transmis oficialii din Serbia. Dacă afaceristul român nu făcea gălăgie, scăpa liniștit în Serbia, dovadă că a trecut cu ușurință 3 copii granița fără să fie luat la întrebări de polițiștii de frontieră români și sârbi în condițiile în care în acte copiii aparțineau mamei.

Ministrul Dačić i-a spus colegului său român că poliția sârbă, în strada Dimitrija Tucovića din Niș, la doar 15 minute după activarea cartelei și a telefonului mobil sârbesc, în jurul orei 14:30, a oprit un „Mercedes”, mașină cu numere de înmatriculare românești administrată de tatăl copiilor răpiți.

Dacic a adăugat că există motive de suspiciune că Adrian Marțian a răpit copiii și i-a adus ilegal în Serbia, precum și că a plănuit răpirea cu mult timp înainte. El a mai arătat că polițiștii i-au găsit și confiscat mai multe telefoane mobile și mai multe cartele SIM diferite. În ultima lună, acesta ar fi mers de mai multe ori în Serbia.

De altfel, milionarul Adrian Marțian, a cerut azil politic în Rusia, acolo unde ar fi vrut să ajungă cu cei trei copiii. Cel puţin asta a declarat, la Antena 3 CNN, avocatul lui, cu care bărbatul a vorbit ultima dată în această dimineaţă.

Mi-a relatat că i-au fost aduşi copiii, i-am explicat că el trebuie să respecte nişte obligaţii care-i sunt impuse. Este decis să se stabilească în Rusia. A cerut azil politic. Aşa susţine domnia sa. Împreună cu copiii probabil. El era extrem de determinat să aibă el personal grijă de copiii săi, spunând că copiii săi au fost victimele abuzurilor autorităţilor din România.”, a spus, la Antena 3 CNN, Eugen Iordachescu, avocatul lui Adrian Marțian, citat de Antena 3.

Însoţiţi de poliţiştii sârbi, cei trei minori au ajuns în jurul orei 6 dimineaţa, la punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I. Aici, copiii au fost aşteptaţi de agenţii români, dar şi de asistenţii sociali de la DGASPC Hunedoara. Un ordin judecătoresc a stabilit că cei trei fraţi trebuie să ajungă în custodia mamei. Însă copiii au refuzat, aşa că acum toţi trei vor ajunge în grija statului român. La scurt timp, şi Adrian Marţian a fost adus sub escorta autorităţilor sârbe în ţara noastră. El va ajunge în faţa anchetatorilor pentru a da explicaţii, scrie Observator.

Rămâne însă de lămurit modul în care au trecut graniţa. “Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi prin lucrătorii de Poliţie Judiciară desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea stabilirii modului în care minorii au părăsit teritoriul naţional. La finalizare urmează să fie luate măsuri în temeiul legal“, a declarat Corina Moraru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Video de la 1:30

Previous Story

Brașov. Festivalul Ziua Stejarului – Ediția a 7-a la Mercheașa: Zboruri cu balonul cu aer cald, tururi ghidate, expoziții și ateliere de olărit

Next Story

„Rovinieta de Braşov”, șoferi nemulțumiți: „Păi, nu plătim rovinietă la camioane, la maşini? Nu plătim impozite la primării? Pentru ce trebuie încă o taxă în plus?”