Polițiștii au arestat o studentă pentru că a aruncat la gunoi o imprimantă căzută de pe mașina lor

Last Updated on octombrie 16, 2024 Polițiștii au arestat o studentă pentru că a aruncat la gunoi o imprimantă căzută de pe mașina lor 1

Momente absurde pentru o tânără studentă care s-a trezit arestată pentru că a aruncat la gunoi o imprimantă de la un test antidrog căzută de pe mașina unor polițiști.

Dispozitivul fusese pierdut de un echipaj rutier care o sancționase în aceeași zi pe tânără pentru niște folii neomologate puse pe geamurile mașinii. Chiar și prietenii și părinții ei s-au trezit percheziționați de mascați. Aceștia din urma consideră că sunt victimele unui abuz și au contactat un avocat.

Totul s-a petrecut într-o intersecție din Sectorul 2, București, joia trecută, când o tânără a fost oprită și sancționată de un echipaj de la Brigada Rutieră. Procesul verbal a fost printat pe loc cu o imprimantă mobilă, iar agentul care o avea în grijă a așezat-o pe plafonul mașinii și a uitat-o acolo. Când echipajul a plecat, imprimanta a căzut pe șosea de unde a fost ridicată de tânără amendată.

În loc să o predea poliției, studenta ar fi aruncat dispozitivul într-o pubelă. Polițiștii și-au dat seama că au pierdut imprimanta și s-au întors la fața locului. Cum nu au găsit-o au studiat imaginile surprinse de o camera de supraveghere și au descoperit la cine ar putea fi: tânără pe care tocmai o amendaseră.

Părinții tinerei, pentru Stirile Pro Tv: „Prima dată i-au pus drug test, au văzut că nu a ieșit nimic și probabil s-au enervat că trebuie să găsească ceva. I-a implorat plângând o jumătate de oră, domnule, nu îmi luați talonul, nu e mașina mea, nu stiu daca are folie… m-a sunat plângând că tati mi-au dat 15 milioane amendă, ce mă fac eu?”

Când a aflat că ar putea fi acuzată de însușirea unui bun găsit, infracțiune pedepsită cu până la 3 luni de închisoare sau amenda, tânără a încercat să-și repare greșeală și s-a întors cu prietenii să caute imprimanta.

Prieteni: „Am căutat și vineri și joi. Nu mai era nici pubela în care a aruncat-o. Era d-aia mare de construcții”.
Între timp polițiștii i-au deschis fetei un dosar penal și au reținut-o 24 de ore sub acuzația de furt.

Mihai Ravescu, avocatul tinerei: „Consider că cei doi agenți de poliție care au pierdut acest dispozitiv încearcă să scape de cercetare, găsind vinovatul. Cu siguranță e un abuz, nu e o faptă penală. Cel puțin daca se va dovedi cu siguranță nu e vorba de furt. Recomandarea mea e să ne îndreptam împotriva organului de cercetare penală pentru că e cel puțin exagerată aceasta măsură, dacă nu abuzivă, chiar ilegală”.

Mandate de percheziție pentru o imprimantă pierdută de polițiști
Reținerea fetei a venit la pachet și cu două mandate de percheziție, la domiciliul părinților dar și în apartamentul din București unde studenta stătea cu chirie.

Părinții tinerei: „Azi dimineața la 6 m-am trezit cu politia peste mine acasă. Mi-au răscolit toată casa că bunul ăla e la noi. Fata mi-a spus clar că l-a luat și l-a aruncat. Au sunat și pe rector, ne-au făcut de râs peste tot, să-i strice imagine. Nu e corect! Ne-au târât într-o mizerie în care nu îmi imaginam vreodată”.

Prieten al tinerei: „Au bătut în ușa, au spart-o, au sărit peste mine, m-au pus la pământ. Ei tot susțineau și credeau că la noi e acel dispozitiv. Eu am sunat-o pe mama care nu a înțeles cine e la mine în casa, a sunt la 112 și a luat amenda pentru apel fals”.

Imprimanta pierdută valorează, spun polițiștii, 2.751 de lei și este o dotare noua a Poliției Rutiere, care o folosește de puțin timp la printarea proceselor verbale. Contactați de Știrile ProTV pentru un punct de vedere, reprezentanții Poliției Capitalei au precizat că tânăra acuzată de furt vă rămâne în această noapte după gratii.

Un șofer care conducea haotic prin Pitești s-a încuiat în mașină când l-au oprit polițiștii
Un șofer în vârstă de 37 de ani, din Pitești a fost oprit de oamenii legii într-o intersecție de tip sens giratoriu din comuna Lunca Corbului. Din cauza stării sale, bărbatul a blocat traficul din zonă. Polițiștii au fost informați de un coleg de la Secția Rurală Lunca Corbului, aflat în trafic, că individul conduce haotic pe drumurile publice. Astfel s-a născut ipoteza potrivit căreia acesta s-ar afla sub influența alcoolului.

La vederea autorităților, bărbatul s-a încuiat în mașină și a refuzat să stea de vorbă cu polițiștii veniți de la Biroul Rutier Pitești. Alături de el, în mașină se afla și tatăl bărbatului băut, în vârstă de 80 de ani. Acesta a încercat să își convingă fiul să coboare din mașină, însă niciun efort nu a dat roade, scrie Fanatik.

Într-un final, polițiști l-au dat jos cu forța pe bărbat din autoturism. Atunci au realizat că șoferul abia se putea ține pe picioare și mirosea puternic a alcool. El a refuzat să se conformeze testării cu aparatul etilotest, dar și prelevării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Previous Story

Brașov. 1.000 de lei amendă dacă circuli pe benzile speciale de autobuze. „Chiar dacă proiectul nu este finalizat oficial, acest lucru nu înseamnă că șoferii nu pot să circule pe celelalte benzi”

Next Story

David Popovici a renunțat să mai conducă mașinile de peste 100.000 de euro pe care brașoveanul Ion Țiriac i le-a făcut cadou: „Mai merg şi cu autobuzul”