Brașov. Începe construcția grădiniței din Avantgarden. Va avea 5 grupe, pentru un total de 90 de copii

Last Updated on octombrie 16, 2024 Brașov. Începe construcția grădiniței din Avantgarden. Va avea 5 grupe, pentru un total de 90 de copii 1

Primarul Allen Coliban a anunțat astăzi că a semnat autorizația de construire a noii grădinițe din cartierul Avantgarden. Lucrările vor începe în două săptămâni și vor fi finalizate în 12 luni. Grădinița va fi construită pe strada Pelicanului.

Aceasta va avea 5 grupe, pentru un total de 90 de copii. La fel ca și în cazul cartierului Tractorul, vorbim de o zonă a Brașovului în care s-a construit enorm începând cu 2008 și care rămăsese în urmă în privința facilităților preșcolare”, a spus primarul Allen Coliban.

Unitatea ar urma să fie construită pe un teren de 2.129 mp donat municipalității de către dezvoltatorul Maurer Imobiliare.
Clădirea proiectată va avea un regim de înălțime de subsol, parter, un etaj și o terasă, care va fi una verde, iar pe o porțiune se vor monta și panouri fotovoltaice. Grădinița va avea și 9 dormitoare pentru cei mici și accese diferențiate pentru copii și păriniți, potrivit datelor din studiul de fezabilitate, conform Biz Brasov.

Brașov. Începe construcția grădiniței din Avantgarden. Va avea 5 grupe, pentru un total de 90 de copii 2 Brașov. Începe construcția grădiniței din Avantgarden. Va avea 5 grupe, pentru un total de 90 de copii 3

Școlarii din municipiul Brașov vor mai sta o perioadă fără corn și lapte
Deși școala a debutat de mai bine de o lună, municipalitatea brașoveană nu are încă finalizate documentațiile pentru a lansa procedura de contractare a furnizorilor.

Încă nu am finalizat documentația necesară lansării achiziției pentru programul cornul și laptele. Odată ce vom finaliza cele trei caiete de sarcini pentru fiecare componentă în parte, vom demara și procedura de achiziție, urmând ca după semnarea contractului să furnizăm către elevii și copiii din unitățile de învățământ brașovene atât lapte, cât și produse lactate, cât și produse de panificație și fructe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, citat de Radio Romania Brasov.

Acest lucru s-a întâmplat și în anul școlar trecut. Elevii din oraș au primit doar din aprilie aceste produse, dat fiind că municipalitatea a contractat târziu furnizorii. Practic, municipalitatea a cheltuit peste 700 de mii pentru produse. Banii rămași necheltuiți vrea să-i recupereze Consiliul Județean, suma fiind de aproximativ 2,3 milioane lei.

Previous Story

Brașov. Satul lui Moș Crăciun a pus în vânzare cardurile de acces. Tur de zi și tur de noapte

Next Story

Junii Brașovului vă invită la vechi obicei, sâmbătă, 19 octombrie