Brașov. 1.000 de lei amendă pentru că și-a lăsat gunoiul lângă ecoinsulă

Last Updated on octombrie 17, 2024 Brașov. 1.000 de lei amendă pentru că și-a lăsat gunoiul lângă ecoinsulă 1

Poliția Locală Brașov a început să-i amendeze pe cei care nu folosesc cum trebuie ecoinsulele. Polițiștii au amendat cu 1.000 de lei un cetățean care și-a lăsat gunoiul pe lângă ecoinsulă.

Prima pusă sub monitorizare a fost ecoinsula nr. 591.05 de pe str. Nucului, din cartierul Noua. Timp de 8 zile, zona a fost supravegheată, fiind constatate doar 4 abateri, 3 din ele sancționate cu avertisment.
În perioada 4-11 octombrie 2024, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale au efectuat acțiuni de observare și informare pe str. Nucului la ecoinsula nr. 591.05 din cartierul Noua pentru depistarea persoanelor care aruncă și/sau depozitează deșeuri pe domeniul municipiului.

În urma acestor acțiuni, au fost identificate 4 persoane care au depozitat deșeurile lângă ecoinsulă, motivând că au uitat cartela de acces sau nu au cartelă de acces la ecoinsula de precolectare a deșeurilor la care sunt arondați. Polițiștii locali au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, respectiv 3 avertismente scrise și o amendă în cuantum de 1.000 lei,

conform prevederilor HCL nr. 249/2024 privind aprobare Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare din Municipiul Brașov”, transmite Poliția Locală, conform bzb.ro.

Polițiștii locali reamintesc brașovenilor că depozitarea deșeurilor pe platformele de colectare în afara recipientelor şi nemenținerea curățeniei pe platforme constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 800 la 1.600 lei pentru persoanele fizice și de la 1.600 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice, scrie Radio Romania Brasov.

Previous Story

O fată de 14 ani a sărit pe geam de la etajul 2 după ce ar fi visat că e urmărită de cineva

Next Story

Brașov. Bilete la RATBV, pe modelul din Londra: îţi transformi propriul tău card bancar în abonament