Brașov. 1.000 de lei amendă dacă circuli pe benzile speciale de autobuze. „Chiar dacă proiectul nu este finalizat oficial, acest lucru nu înseamnă că șoferii nu pot să circule pe celelalte benzi”

Last Updated on octombrie 16, 2024 Brașov. 1.000 de lei amendă dacă circuli pe benzile speciale de autobuze. „Chiar dacă proiectul nu este finalizat oficial, acest lucru nu înseamnă că șoferii nu pot să circule pe celelalte benzi” 1

Primăria Brașov anunță că a finalizat lucrările pe aproape toți cei 13 kilometri de benzi speciale pentru autobuze, cu excepția tronsonului de la intrarea pe strada Lungă dinspre Casa Armatei, unde sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare a albiei Pârâului Graft.

Pentru că lucrarea nu a fost finalizată în întregime, Poliția nu-i sancționează pe cei care folosesc benzile de autobuze. Mulți șoferi au început însă să respecte semnificația acestor benzi, dar sunt în continuare conducători auto care circulă nestingheriți pe aceste benzi, în special cei „străini” de județ, deși aceștia ar trebui să fie chiar mai atenți la semnalizările rutiere, față localnicii care s-au obișnuit cu rutina anumitor sistematizări de circulație.

Chiar dacă proiectul nu este finalizat oficial, acest lucru nu înseamnă că șoferii nu pot să circule pe celelalte benzi și să lase benzile dedicate libere, pentru a se asigura o fluență mai bună mijloacelor de transport public, dar și un acces mai facil pentru echipajele de urgență”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, citat de Biz Brasov.

6 – 8 puncte amendă pentru circulația pe banda specială
Când se va tăia „panglica” proiectului și vor avea mână liberă, polițiștii îi vor putea sancționa pe șoferii care vor utiliza abuziv benzile de autobuz, în baza prevederilor Codului Rutier. Sancțiunea pentru cei care folosesc fără drept banda pentru autobuze e între 6 și 8 puncte de amendă. Asta înseamnă o sancțiune cuprinsă între 990 de lei și 1.320 de lei.

Se deschide centura ocolitoare la municipiului Sfântu Gheorghe
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, anunță că miercuri, 16 octombrie 2024, se deschide circulația pe centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe.

Informația a fost făcută publică de Cristian Pistol, director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, pe pagina sa de socializare, conform brasov.net.

„Odată cu deschiderea acestui nou obiectiv de infrastructură din județul Covasna, traficul rutier de tranzit (în special traficul greu) nu va mai fi nevoit să traverseze localitatea.

Construcția Variantei Ocolitoare Sfântu Gheorghe a costat 289,4 milioane lei (fără TVA) și a fost finanțată prin fonduri europene.
Pe traseul noii Variante Ocolitoare (11,56 km) au fost construite inclusiv 4 sensuri giratorii care asigură conexiuni cu DN12, DJ103B și DN13E.

Previous Story

Junii Brașovului vă invită la vechi obicei, sâmbătă, 19 octombrie

Next Story

Polițiștii au arestat o studentă pentru că a aruncat la gunoi o imprimantă căzută de pe mașina lor