Brașov. Primăria nu mai dă drumul la alte semafoare după ce șoferii care au blocat intersecțiile au dat vina pe semafoare

Last Updated on octombrie 10, 2024 Brașov. Primăria nu mai dă drumul la alte semafoare după ce șoferii care au blocat intersecțiile au dat vina pe semafoare 1

Primăria a trecut în reevaluare proiectul semafoarelor noi din Brașov după ce șoferii (nu) s-au plâns că ei încurcă circulația și semafoarele îi ajută mai mult pe pietoni.

Sute de mașini s-au blocat singure zilele trecute la intersecția Făget iar șoferii au dat vina pe semafoare. Primăria i-a ascultat și spune că a început să se lucreze la optimizarea semafoarelor de la Făget, astfel încât timpii de așteptare să fie corelați cu valorile de trafic și să nu mai existe riscul formării unor blocaje.

Șoferii mai reclamă problema pietonilor neatenți care nu se mai uită la semafoare, ținând cont că au fost multe luni „de decor” și consideră că au „dreptul” să treacă strada oricând, obligația de a-i feri fiind a șoferilor.

Prin proiectul „Sistem centralizat de monitorizare și control al traficului în Municipiul Braşov”, Primăria și-a propus creșterea siguranței participanților la trafic și, odată cu deschiderea centrului de monitorizare a traficului, o prioritizare a transportului public, scrie Biz Brașov.

Prin acest proiect vor fi puse în funcțiune și alte semafoare, inclusiv la Gara CFR, la intersecția Hărmanului – Vlahuță sau la Gemenii. Acestea au fost instalate, însă nu au fost puse în funcțiune. Cel mai probabil, reprezentanții Primăriei Brașov așteaptă să vadă ce se întâmplă cu celelalte semafoare, pentru a optimiza sistemul, scrie brasovmetropolitan.ro.

Previous Story

Bani mai mulți pentru sticlele reciclate. Un supermarket a mărit recompensa cu 40%. Primești 70 de bani în loc de 50

Next Story

Brașov. Telecabina de pe Tâmpa intră în reparații, ultimul weekend de funcționare. „Se vor schimba toate piesele, toate motoarele, cablul, totul va fi nou, iar lucrarea va fi făcută de elvețieni”