Aplicația prin care pietonii îi pot reclama pe șoferii care parchează ilegal pe trotuare. Peste 25.000 de sesizări au fost trimise deja

Last Updated on octombrie 9, 2024 Aplicația prin care pietonii îi pot reclama pe șoferii care parchează ilegal pe trotuare. Peste 25.000 de sesizări au fost trimise deja 1

Procedura în Brașov este în felul următor: vezi o mașină parcată ilegal, suni la Poliție, iar dacă au chef vin să constate. Apoi ei sună la firma de ridicări. În alte locuri, lucrurile se simplifică, cu ajutorul aplicațiilor.

Sătui de șoferii care au uitat regulile bunului simț, ori cele de circulație, locuitorii din Frankfurt au găsit o metodă să se răzbune.
Autoritățile le-au pus la dispoziție o aplicație prin care îi pot raporta pe cei care parchează ilegal. Peste 25.000 de sesizări au fost trimise deja.

Mașina din imagini este parcată exact pe pista de biciclete. Așa că bicicliștii sunt nevoiți s-o ocolească. Mulți ajung pe șosea și se expun, astfel, unui pericol inutil. Derajată, această femeie îi raportează pe șoferii care își lasă autoturismele pe unde apucă.

Julia Kromer, coordonator științific: „A parcat parțial pe trotuar. Poți trece pe lângă mașină, dar să nu uităm că este un trotuar, nu un loc de parcare”.
O fotografie, numărul de înmatriculare, o scurtă descriere a situației și raportul este trimis. Datele ajung, apoi, pe un portal special creat de administrația orașului Frankfurt.

Falko Görres, utilizator al platformei de trafic rutier: „Regulile de circulație au fost făcute dintr-un motiv bine întemeiat și anume pentru a proteja alți participanți la trafic, iar cine nu le respectă ar trebui sancționat”.
Invenția aduce și bani la bugetul orașului. Autoritățile au primit deja 25.000 de sesizări. Amenzile pot ajunge la 100 de euro sau chiar mai mult.

Ansgar Hegerfeld, Federația Bicicliștilor din Frankfurt: „Oamenii învață pur și simplu că trebuie să respecte regulile”. Metoda este în prezent analizată și de alte orașe din Germania

111 mașini parcate aiurea au fost ridicate în ultimele două săptămâni din municipiul Brașov
În perioada 16-30 septembrie 2024, polițiștii locali cu atribuții pe linie de ordine publică și circulație rutieră au aplicat 797 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 366.490 lei și 1.078 de puncte penalizare. La Dispeceratului Poliției Locale Brașov au fost înregistrate și înaintate spre soluționare 523 sesizări telefonice, cetățenii semnalând, în cazul a 87% din acestea, autovehicule oprite/staționate/parcate neregulamentar și tulburarea ordinii și liniștii publice, scrie Biz Brasov.

Polițiștii locali au dispus ridicarea a 111 autovehicule care se aflau staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, blocau circulația pe trotuare, obturau vizibilitatea în intersecții și împiedicau buna desfășurare a traficului rutier pe benzile de circulație. Întrucât un număr de 28 conducători auto au revenit la vehicule anterior inițierii operațiunii de ridicare a acestora de către operatorul contractat de municipalitate pentru asigurarea serviciul respectiv, aceștia au fost sancționați doar cu puncte amendă și puncte penalizare, fără a mai plăti taxele de ridicare, transport și depozitare.

Previous Story

Locurile unde un şniţel este 2 lei, iar supa 1 leu. „Meniurile au fost făcute în colaborare și cu nutriționiști”

Next Story

Din nou tramvai în Braşov? Discuții la Planul Urbanistic General