Jurnaliști americani, impresionați când au aflat ce avere are brașoveanul Ion Țiriac

Last Updated on octombrie 8, 2024 Jurnaliști americani, impresionați când au aflat ce avere are brașoveanul Ion Țiriac 1

Averea strânsă de omul de afaceri brașovean Ion Țiriac i-a impresionat pe jurnaliștii americani, care au remarcat că Ion Țiriac este singurul fost jucător de tenis care a devenit miliardar.

Publicația mediareferee.com, care urmărește parcursul financiar al personalităților din sport, scrie că “Ion Țiriac este primul și singurul miliardar din tenis”.
Surprinzător, un jucător precum Ion Țiriac nu a câștigat niciodată un Grand Slam la simplu. El a jucat, însă, finala Cupei Davis în 1969, 1971 și 1972. În 1965, la Budapesta, el a câștigat medalia de aur, atât la simplu, cât și la dublu mixt. Ion Țiriac a fost, de asemenea, un jucător de hochei. A evoluat ca apărător și a participat la Campionatul Mondial din 1961.

Ion Țiriac s-a retras din tenis în 1979. A devenit antrenor de tenis, consultant și agent de jucători. Țiriac a fost proprietarul turneului de la Madrid, între 2009 și 2021. Din 1990, Țiriac este om de afaceri. A deținut prima bancă privată din România post-comunistă. Cariera sa ca om de afaceri este de succes, iar domeniile sale de activitate s-au extins către linii aeriene, asigurări și imobiliare.

Ion Țiriac este primul și singurul miliardar din tenis. 90% din averea lui provine din afaceri. Din tenis, Ion Țiriac a încasat sub 5 milioane de dolari. Colecția lui Țiriac cuprinde peste 500 de mașini și motociclete de lux și s-a regăsit mereu în fruntea topului Forbes pe România.“, scriu americanii, conform Digi Sport.

Ion Țiriac i-a cedat fiului său cel mare, Ion Alexandru Țiriac (48 de ani), responsabilitatea de a conduce afacerile familiei.
De asemenea, miliardarul român a vorbit și despre nepoții săi, copii pe care Ion Alexandru Țiriac îi are din căsnicia cu Ileana Lazariuc (42 de ani): Alexandru (16 ani) și Nicholas (15 ani).

“Feciorul meu, ăl’ mare, are aproape 48 de ani – 50 de ani. Și-a luat în mână sceptrul și conduce formidabil de bine fundația asta și cu toate treburile. Mi s-a simplificat puțin viața în România, pentru că am grijă numai de fundație, fundație, fundație.

Restul businessului, e Ion Ion (n.r. Ion Alexandru Țiriac), are treaba lui, o face, stă 6 luni în Emirate, stă 3 luni aici, 3 luni în altă parte.
Își crește copiii, e foarte în regulă. Nepoții mei sunt în regulă și ei, sunt băieți mari. Alexandru are 16 ani, 1.95 m și 48 la picior. Ce vrei? Mai mult de atât nu puteam să fac”, spus Ion Țiriac, în podcastul Prietenii lui Ovidiu.

Cum își menține Ion Țiriac sănătatea
La vârsta de 85 de ani, Ion Țiriac continuă să impresioneze prin vitalitatea și energia sa. Deși s-a retras din sportul profesionist în urmă cu peste 40 de ani, fostul tenismen și-a menținut o formă fizică de invidiat. Care este secretul ce îl ajută să se mențină sănătos?

Într-un interviu recent, el a dezvăluit că postul intermitent este secretul care îl menține în formă. Concret, Țiriac își limitează perioadele de mâncare la anumite intervale orare, acordând organismului său o pauză zilnică de 4-6 ore fără alimente.

Fasting-ul intermitent combinat cu o alimentație echilibrată pare să fie suficient pentru a-i menține sănătatea și vitalitatea. Surprinzător, Țiriac susține că nu urmează niciun regim special sau tratamente complexe.

Nu mănânc între patru și șase ore în fiecare zi. Așa mă mențin. În rest, nu fac nimic, din păcate. Eu la 43 de ani, când am spus că am terminat, am zis că nu mai pun mâna pe nicio rachetă de tenis, că nu mai alerg deloc. Mi-a ajuns, eu am alergat de 3 ori mai mult ca Năstase, de 7 ori mai mult ca altul”, a explicat Țiriac, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de la Gazeta Sporturilor, potrivit romaniatv.net.

Previous Story

Primești garanția de 50 de bani. Ambalaje colectate direct de acasă pentru cei care fac comenzi online de la un anumit supermarket

Next Story

Brașov. Noile semafoare, șoferi nemulțumiți, pietoni mulțumiți: „Eu cred că semaforul poate salva vieți.  Am lucrat pe Strada Lungă timp de 7 ani. Zilnic era o adevărată aventură să traversezi strada”