O femeie a primit după 50 de ani răspunsul la cererea de angajare: „Întotdeauna m-am întrebat de ce nu am primit un răspuns. Acum știu de ce”

Last Updated on octombrie 8, 2024 O femeie a primit după 50 de ani răspunsul la cererea de angajare: „Întotdeauna m-am întrebat de ce nu am primit un răspuns. Acum știu de ce” 1

O femeie a primit răspunsul la o cerere de angajare după aproape 50 de ani. Ea a aplicat pentru un post de motociclist cascador, în ianuarie 1976. Surpriza a venit în urma deschiderii unei scrisori care a fost blocată timp de aproape 50 de ani într-un sertar de la oficiul poștal.

Tizi Hodson, în vârstă de 70 de ani, din Gedney Hill, Lincolnshire, a mărturisit că a rămas uluită când a aflat că scrisoarea sa, care nu a ajuns niciodată la destinație, a fost descoperită recent. „Întotdeauna m-am întrebat de ce nu am primit un răspuns. Acum știu de ce,” a declarat ea, conform Antena 3.

Pe partea de sus a scrisorii se afla o notă scrisă de mână care menționa: „Livrare întârziată de Oficiul Poștal Staines. Găsită în spatele unui sertar. Doar vreo 50 de ani întârziere.” Femeia nu știe cine a returnat scrisoarea sau cum a reușit aceasta să ajungă din nou la ea, având în vedere că s-a mutat de aproximativ 50 de ori și a schimbat țările de patru sau cinci ori.

„Cum m-au găsit, este un mister,” a adăugat Hodson, care a continuat să își urmeze pasiunea pentru aventură, deși nu a obținut postul dorit. A lucrat ca manipulator de șerpi și dresoare de cai în Africa, a învățat să zboare cu avionul și a devenit pilot acrobatic și instructor de zbor.

Privind înapoi la acele vremuri, Hodson a explicat: „Am fost foarte atentă să nu lăsăm să se vadă că sunt femeie în scrisoarea trimisă pentru jobul de cascador, pentru că mă gândeam că nu aș avea nicio șansă nici măcar să fiu invitată la un interviu. Am spus chiar, în mod naiv, că nu m-ar fi deranjat câte oase aș fi putut să-mi rup, pentru că eram obișnuită.”

În ciuda tăcerii care a urmat, Hodson nu s-a lăsat descurajată. „Este incredibil să primesc scrisoarea înapoi după atât de mult timp. Dacă aș putea să vorbesc cu versiunea mea mai tânără, i-aș spune să facă tot ceea ce am făcut. Am avut o viață extraordinară, chiar dacă mi-am rupt câteva oase,” a concluzionat ea. Această poveste surprinzătoare subliniază perseverența și curajul de a urmări pasiunile, indiferent de obstacolele întâmpinate pe parcurs.

Un candidat la angajare a rămas uimit când a fost intervievat de un avatar AI
Jack Ryan, un specialist în marketing, a avut o experiență neașteptată în timpul unui interviu de angajare, când a descoperit că intervievatorul său nu era o persoană reală, ci un avatar controlat de inteligența artificială (AI). Această situație l-a făcut să reflecteze asupra implicațiilor tehnologiei în procesul de recrutare, stârnind discuții despre etica și eficiența utilizării AI în resursele umane, scrie playtech.ro.

Interviul cu avatarul AI a avut loc prin intermediul unei platforme dezvoltate de startup-ul australian Fairgo, care promovează utilizarea tehnologiei pentru a asigura procese de recrutare echitabile și lipsite de prejudecăți. Cu toate acestea, Ryan nu a fost impresionat de experiența sa și a considerat că aceasta reprezintă „o demonstrație a capitalismului târziu”, criticând lipsa unei conexiuni autentice între candidat și intervievator, conform postării sale de pe LinkedIn.

Impactul tehnologiei AI asupra interviurilor de angajare
Într-un clip postat pe LinkedIn, Jack Ryan a arătat cum avatarul, o femeie cu părul roșu, i-a cerut să împărtășească experiența sa profesională și l-a încurajat să fie creativ în răspunsuri. Întregul proces i s-a părut robotic și lipsit de empatie, aspecte pe care el le consideră esențiale în evaluarea unui candidat. „Este greu de crezut că AI sau alte modele de limbaj pot interpreta emoțiile umane și reacțiile faciale într-un mod complet și complex”, a declarat Ryan.

Pe site-ul Fairgo, compania susține că utilizatorii „iubesc constant experiența interviului”, dar Ryan, ca persoană cu dizabilități, a fost de altă părere. El a exprimat îngrijorări cu privire la diversitate și incluziune, temându-se că introducerea AI în procesul de recrutare ar putea dezavantaja candidații vulnerabili. El a mai spus că, pentru cineva dependent de munca de la distanță din cauza unei dizabilități, deja este dificil să fie sincer în legătură cu statutul său în formularele de aplicare, iar AI-ul ar putea adânci această problemă.

Reacția companiei Fairgo și temerile viitorului
CEO-ul Fairgo, Julian Bright, a apărat tehnologia, argumentând că AI-ul lor este menit să reducă prejudecățile umane în procesul de angajare și că platforma nu utilizează materialele video sau audio pentru a evalua candidații. În schimb, el susține că scopul principal al avatarului este să ofere un mediu uniform și echitabil pentru toți candidații.

Totuși, Jack Ryan rămâne sceptic, considerând că interviurile conduse de AI nu pot înlocui interacțiunea umană necesară pentru a evalua modul în care un candidat se va integra într-o echipă. „Dacă AI-ul preia fazele inițiale ale procesului de recrutare, ar putea elimina candidați valoroși din cauza designului algoritmic”, a adăugat el.

Previous Story

Brașov. Noile semafoare, șoferi nemulțumiți, pietoni mulțumiți: „Eu cred că semaforul poate salva vieți.  Am lucrat pe Strada Lungă timp de 7 ani. Zilnic era o adevărată aventură să traversezi strada”

Next Story

Brașov. Crăciun cu ciocolata Dubai. Dorian Lungu, proprietarul Luado Chocolate: „Vom vedea tot felul de produse cu numele de Dubai, de la torturi și înghețată, la prăjituri și deserturi”