Surse: O companie din Brașov concediază/pensionează forțat 800 de angajați

Last Updated on octombrie 7, 2024 Surse: O companie din Brașov concediază/pensionează forțat 800 de angajați 1

Compania germană Schaeffler din Brașov urmează să concedieze până la finele acestui an 800 de persoane din cei aproape 5.000 de angajați ai fabricii de la Cristian, susțin surse din cadrul societății pentru BizBrașov. Problemele companiei au apărut încă din această vară, când au fost trimiși în șomaj tehnic, două luni la rând, aproape 1.000 de angajați.

Fabrica de la Cristian primește comenzi de produse din Germania, țară care trece printr-o criză economică masivă. Potrivit unor informații interne, 800 de angajați ar urma să se pensioneze sau să intre într-un program de plecări voluntare.

Mediul de afaceri în care operăm rămâne provocator, afectând divizia noastră de Rulmenți și Soluții Industriale, care se confruntă cu obstacole persistente. În acest context, ne adaptăm constant la condițiile pieței și explorăm toate opțiunile disponibile pentru a ne menține capacitatea competitivă pe termen lung, luând în considerare și măsuri voluntare și fluctuația naturală a personalului”, a transmis compania, răspunzând întrebărilor BizBrașov.

Concret, Schaeffler încearcă să evite măsurile legale care ar veni odată cu disponibilizările colective printr-un plan de pensionări și „plecări voluntare”, caz în care ar urma să plătească salarii compensatorii conform contractului colectiv de muncă.

Schaeffler fuzionează în prezent cu producătorul bavarez de sisteme de transmisie Vitesco Technologies, care are de asemenea afaceri în România, scrie Adevarul.

Economia germană a intrat în recesiune încă din primul trimestru al anului 2024, după ce s-a confruntat cu probleme uriaşe şi în anul anterior. Fără gazul rusesc, Germania suferă serios, iar consumul anemic şi cererea industrială slabă au amânat relansarea economică mult aşteptată, aprecia, la mijlocul lui septembrie, Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), citată de bzb.ro.

Previous Story

Brașov. Un pensionar de 74 de ani  a pierdut aproape 400.000 de euro, după ce a fost înşelat de trei escroci

Next Story

Familie găsită asfixiată în apartament, tocmai venise din Spania ca să meargă la o nuntă