Un hoț a pătruns într-o casă, a întins rufele, a făcut curăţenie şi a pregătit cina. A lăsat un mesaj: „Nu-ți face griji, fii fericită, mănâncă”

Last Updated on octombrie 4, 2024 Un hoț a pătruns într-o casă, a întins rufele, a făcut curăţenie şi a pregătit cina. A lăsat un mesaj: „Nu-ți face griji, fii fericită, mănâncă" 1
(foto arhiva)

O femeie a reclamat la Poliție că un individ a intrat în casa ei, i-a întins rufele, i-a pus cumpărăturile deoparte și i-a pregătit o masă cu noile cumpărături din frigider. Acelaşi bărbat a comis de două ori fapta, şi a lăsat şi un mesaj.

Damian Wojnilowicz, în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat joi la 22 de luni de închisoare la Cardiff Crown Court, UK,  pentru comiterea unor spargeri neobişnuite, în Monmouthshire pe data de 16 iulie, relatează BBC. Proprietara unei locuinţe a declarat că a fost prea speriată să rămână în propria casă după ce s-a întors de la serviciu și a constatat că obiectele fuseseră mutate în grădină și că coșul de gunoi fusese golit. Hoțul i-a lăsat un bilet în care scria: „Nu-ți face griji, fii fericită, mănâncă”, scrie Observator Tv.

În casă, o pereche de pantofi a fost scoasă din cutie, care a fost pusă apoi în coşul de gunoi. Procurorul Alice Sykes a declarat că a fost hoţul a gătit o masă folosind articole din frigiderul femeii. Cumpărăturile au fost scoase dintr-o pungă și aranjate în frigider. Ustensilele de bucătărie au fost aruncate, iar altele noi au fost așezate. Capetele periuțelor de dinți fuseseră înlocuite, o sticlă goală de vin fusese așezată într-un suport după ce a fost golită, iar podeaua fusese curățată cu un mop și o găleată, apoi lăsate afară.

Victima a mai văzut că o sticlă de vin roșu fusese lăsată afară lângă un pahar și un deschizător de sticle, iar pe masa din sufragerie se afla un bol cu dulciuri. Ea a vorbit cu vecinul ei, care i-a spus că a văzut pe cineva întinzând rufele. Într-o declarație, femeia a declarat: „La două săptămâni după comiterea infracțiunii, până când a fost prins, am trăit într-o stare de anxietate accentuată pe care nu o mai cunoscusem până atunci. Mă întrebam dacă era cineva care mă cunoștea, dacă se va transforma într-un incident de hărțuire, dacă știa că locuiesc singură și dacă am fost vizată. Eram prea speriată să stau în propria casă și am rămas la un prieten.”

Cea de a două spargere
O a doua spargere a avut loc la o altă locuință pe 29 iulie, când proprietarul a primit o alertă de la camerele de supraveghere pe telefonul lui care îl arăta pe acelaşi bărbat mergând pe cărarea din faţa casei. Acuzatul a folosit un duş exterior pentru a-și spăla și curăța hainele. De asemenea, a consumat alimente și băuturi, iar cada cu hidromasaj a fost, de asemenea, lăsată murdară, conform Antena 3.

Victima i-a cerut ginerelui său să meargă la proprietate, iar inculpatul părea să fie beat și ținea un pahar în mână. I s-a cerut să plece și a făcut-o, însă hoțul a fost arestat ulterior. ADN-ul său a fost găsit pe amprentele digitale de la prima proprietate pe care a jefuit-o.

Proprietarul casei a declarat că s-a simțit „rău, îngrozit și inutil” când a aflat de spargere.

Tabitha Walker, care îl apără pe Wojnilowicz, a declarat că clientul său era fără adăpost la momentul infracțiunilor și trecea printr-o serie de dificultăți. Ea a spus că acesta și-a cerut scuze victimelor și pentru răul pe care li l-a cauzat. La pronunțarea sentinței, rectorul Christian Jowett a spus: „Aceasta a fost o intruziune semnificativă în casele lor”. Wojnilowicz, fără domiciliu stabil, a pledat vinovat la două capete de acuzare de tâlhărie. Instanța a auzit că are patru condamnări anterioare pentru infracțiuni, inclusiv agresiune comună, infracțiuni de ordine publică și neprezentare.

Previous Story

Un bătrân de 81 de ani a împins pe scări o femeie care cobora cu bebeluşul în cărucior