Deputatul brașovean Gabriel Andronache: „Inițiativa PNL de eliminare a impozitului pentru pensiile sub 3.000 lei este în vigoare!”

Last Updated on octombrie 3, 2024 Deputatul brașovean Gabriel Andronache: „Inițiativa PNL de eliminare a impozitului pentru pensiile sub 3.000 lei este în vigoare!” 1

Deputatul brașovean Gabriel Andronache a anunțat că începând de marți, 01 octombrie, inițiativa PNL de eliminare a impozitului pentru pensiile sub 3.000 lei este în vigoare.

Pensiile primite începând cu luna octombrie, care nu ating valoarea de 3.000 lei, vor fi scutite de impozitul pe venit de 10%, conform modificării legislative inițiată de PNL în acest sens, după ce Guvernul a trimis deciziile de recalculare a pensiilor.

Începând cu 1 octombrie, plafonul se majorează la 3.000 lei, de la 2.000 lei, cât era până acum.
Măsura a fost adoptată în procedură de urgență de Parlament, la propunerea PNL, care a depus spre dezbatere și adoptare acest proiect.
Regula se aplică și pensionarilor cu pensii mici din sistemul de ordine și siguranță publică. PNL nu a uitat de pensionarii militari cu pensii sub 3.000 lei.

Reamintim că, potrivit legii, la 1 ianuarie 2025, pensiile vor fi indexate cu rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea medie a venitului brut.”, a explicat deputatul liberal, Gabriel Andronache, citat de transilvania365.ro.

Noi creșteri de pensie
Pensiile persoanelor cu handicap vor creşte cu un indice de solidaritate, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, conform newsweek.ro.

Această propunere va fi înaintată Guvernului până la jumătatea lunii noiembrie. Ministrul Muncii a menţionat că această soluţie respectă principiul solidarităţii.

Previous Story

Smart-ul unei şoferiţe, lovit de TIR pe E85. Camionul era încărcat cu 22 de tone de seminţe de floarea soarelui

Next Story

Brașov. Se construiește un cartier cu plajă, blocuri cu 11 etaje, bazin în aer liber, jacuzzi