Schaeffler trimite angajați din Brașov în șomaj tehnic. Compania a raportat o scădere de aproape 30% a profitului în al doilea trimestru al anului

Last Updated on septembrie 25, 2024 Schaeffler trimite angajați din Brașov în șomaj tehnic. Compania a raportat o scădere de aproape 30% a profitului în al doilea trimestru al anului 1

Momente grele pentru industria din Brașov. Schaeffler România, parte a grupului german Schaeffler, unul dintre cei mai mari producători de componente auto la nivel global, a trimis angajați din fabrica situată în Cristian, lângă Brașov, în șomaj tehnic. Măsura a fost implementată săptămâna trecută și este în vigoare și în această săptămână, conform informațiilor obținute în exclusivitate de Economedia. Compania a confirmat situația, dar nu a oferit detalii privind numărul de angajați afectați sau durata acestei măsuri.

Schaeffler România este unul dintre cei mai mari angajatori din țară, cu aproape 5.000 de angajați. Într-o declarație oferită pentru Economedia, compania a explicat că această decizie este o consecință a provocărilor economice globale, care afectează diverse sectoare:

„Aceste măsuri temporare, deși dificile, au ca scop menținerea competitivității pe termen lung și protejarea locurilor de muncă”. Reprezentanții Schaeffler au menționat și viitoarea fuziune cu Vitesco Technologies, care va consolida poziția companiei, scrie Monitorul Expres.

Schaeffler a raportat recent o scădere de aproape 30% a profitului în al doilea trimestru al anului, afectată de cererea slabă din Europa și China, în special pentru rulmenții utilizați în turbinele eoliene. Pe lângă încetinirea cererii globale în industria auto, compania se confruntă și cu o concurență tot mai acerbă din partea producătorilor chinezi.

Un gigant din Grecia a finalizat o investiție majoră în România: Fabrica sa devine cel mai mare exportator
Grupul Hellenic Dairies, care produce mărcile Olympus, Tyras, Rodopi, Agno, Doumia și Kliafa, a finalizat o investiție de 40 de milioane de euro în România. Investiția în cauză a avut ca scop construirea de noi spații logistice frigorifice, cu o suprafață totală de 13.500 de metri pătrați, reprezentând unul dintre cele mai mari depozite high-bay ce are ca obiectiv principal să deservească nevoile operaţionale ale companiei în România, dar şi să ducă la o scădere a consumului de energie. Se estimează că faţă de spaţiile de depozitare convenționale, noul centru logistic va consumă de aproximativ 6 ori mai puțină energie.

Centrul va fi folosit pentru nevoile fabricii de lactate Olympus, care este unul dintre cei mai puternici jucători din acest sector de activitate din România. De notat că Olympus s-a clasat anul trecut drept cel mai mare exportator dintre producătorii de alimente din România.

Investițiile realizate de Olympus la fabrica sa de la Brașov, România, se ridică la un total de 180 de milioane de euro. Centrul logistic de la Braşov va deservi atât piaţa locală, cât şi toate ţările în care sunt exportate produse lactate fabricate în Romania, precum Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia.

Până la sfârșitul anului 2024, centrul logistic va fi complet funcţional și integrat cu fabrica de lapte a companiei, aflată în apropiere. De notat că grupul Hellenic Dairies din care face parte marca Olympus, activează în România de peste 25 de ani. Fabrica de lactate pe care o deține în Halchiu, judeţul Brașov a fost deschisă în 2011, iar producția sa este vândută atât pe plan local, cât și la export. Grupul menține o prezență consolidată în Balcani, deţinând unităţi de producţie în România și Bulgaria.

Activitatea în România a început în anul 1999 când familia Sarantis, care deține grupul Hellenic Dairies, a cumpărat fabrica locală Tyrom și a înființat prima sa fabrică din această țară. În 2011, grupul a înființat o altă fabrică în România prin intermediul subsidiarei Fabrica de Lapte Brașov.

Veniturile de la Fabrica de Lapte Braşov au crescut la 165 milioane de euro în 2023 de la 150,75 milioane de euro în 2022, iar profitul său net s-a dublat la nivel anual, ajungând la 14,27 milioane de euro.

 

Previous Story

Mama Elodiei nu și-a mai văzut nepotul de peste zece ani: „Cred că a fost înfiat!/Mai aveau un apartament de două camere, tot în Brașov, și l-a vândut și pe ăla. A vândut tot”

Next Story

Trei autoturisme și fațada unui bloc au luat foc la Codlea. ISU: „Incendiul s-a extins cu repeziciune”