Brașoveanul Ion Țiriac și-a desemnat conducătorul imperiului: „Feciorul meu, ăl’ mare, are aproape 48 de ani – 50 de ani. Și-a luat în mână sceptrul și conduce formidabil de bine fundația asta și cu toate treburile”

Last Updated on septembrie 24, 2024 Brașoveanul Ion Țiriac și-a desemnat conducătorul imperiului: „Feciorul meu, ăl’ mare, are aproape 48 de ani – 50 de ani. Și-a luat în mână sceptrul și conduce formidabil de bine fundația asta și cu toate treburile” 1

Brașoveanul Ion Țiriac a dezvăluit, recent, că şi-a donat întreaga avere Fundaţiei Ţiriac. Acum a precizat că fiul lui, Ion Alexandru Ţiriac, se ocupă de toate afacerile familiei Ţiriac. Ion Alexandru Ţiriac este şi preşedintele Fundaţiei. Ion Ţiriac se mai implică doar în anumite aspecte legate de Fundaţie.

„Feciorul meu, ăl’ mare, are aproape 48 de ani – 50 de ani. Și-a luat în mână sceptrul și conduce formidabil de bine fundația asta și cu toate treburile”, a declarat Ion Țiriac pentru „Prietenii lui Ovidiu”, conform Antena Sport.

Mi s-a simplificat puțin viața în România, pentru că am grijă numai de fundație, fundație, fundație. Restul businessului, e Ion Ion (n.r. Ion Alexandru Țiriac), are treaba lui, o face bine, stă 6 luni în Emirate, stă 3 luni aici, 3 luni în altă parte. Își crește copiii, e foarte în regulă. Nepoții mei sunt în regulă și ei, sunt băieți mari. Alexandru are 16 ani, 1.95 m și 48 la picior. Ce vrei? Mai mult de atât nu puteam să fac”, a subliniat Ion Ţiriac.

Chiar dacă, potrivit actelor, Ion Ţiriac nu mai deţine averea uriaşă, de 2.2 miliarde de dolari, renumita publicaţie Forbes îl recunoaşte în continuare ca fiind cel mai bogat român. Ţiriac l-a detronat pe Daniel Dineş, co-fondatorul UiPath, după ce acţiunile companiei lui Dineş s-au prăbuşit. Daniel Dineş, care a preluat din nou conducerea UiPath, are în prezent o avere estimată la 1.5 miliarde de dolari. Dineş avea, la un moment dat, o avere de 2.7 miliarde de dolari.

Ion Țiriac, povești din adolescență
Omul de afaceri a recunoscut că nu este mână largă, având în vedere greutățile prin care a trecut în copilărie și adolescență „Eu sunt foarte zgârcit. Da, sigur că da, așa este! Eu am muncit într-o fabrică la 16 ani și aveam 375 de lei pe lună. Deci știu ce înseamnă să câștigi o bucată de pâine. Eu când am împlinit 15 ani aveam 30 de bani în buzunar. Și m-am dus și am cumpărat două felii de franzelă. Deci eu știu ce e banul și cum îl câștigi. De asta sunt zgârcit!”, a declarat Ion Ţiriac, citat de Adevarul.

În ceea ce-l privește pe administratorul averii familiei, Ion Alexandru Țiriac este băiatul cel mare al fostului tenismen. Acesta mai are, oficial, un frate, Karim, și o soră Ioana Natalia, și se iubește cu Sorana Cîrstea (34 de ani, 63 WTA). Chiar dacă nu ies public împreună, jucătoarea de tenis și-a luat inima-n dinți și a postat pe rețelele sociale, zilele trecute, o poză alături de partenerul său, cu ocazia zilei lui de naștere. „Ești persoana mea favorită din întreaga lume”, i-a transmis sportiva.

Previous Story

Clujenii s-ar muta la Brașov: „Aici e cartierul Coresi. Spatii verzi, piste de biciclete, locuri de parcare suficiente ( nu urcate pe trotuare)”

Next Story

Mama Elodiei nu și-a mai văzut nepotul de peste zece ani: „Cred că a fost înfiat!/Mai aveau un apartament de două camere, tot în Brașov, și l-a vândut și pe ăla. A vândut tot”