Mama gravidei atacate de urs în Braşov. „Când mi-a zis că a trântit-o ursul nu mai ştiam de mine”

Last Updated on septembrie 23, 2024 Mama gravidei atacate de urs în Braşov. „Când mi-a zis că a trântit-o ursul nu mai ştiam de mine" 1

Atacuri cumplite ale urşilor în mai multe localităţi din ţară. În Braşov, un animal sălbatic a sfâşiat o fată gravidă şi a rănit grav un alt bărbat. Câţiva copii au fost salvaţi de localnici. La Fălticeni, în Suceava, jandarmii merg pe stradă ca să-i protejeze pe oameni. Legea care permite împuşcarea urşilor ce ameninţă oraşe pare să nu aibă efectul scontat.

Un urs uriaş a semănat panică în comuna Crizbav, lângă Braşov. În căutarea hranei, animalul sălbatic a ajuns pe străzi, unde a atacat o fată însărcinată. Copila de 14 ani a fost lovită cu ghearele în spate. A fost salvată de oameni din zonă care au făcut gălăgie şi au alungat animalul.

“A luat-o cumnatul ei aşa uşor şi a dus-o până la soacra ei. Nu mai putea fata. M-am speriat şi eu. Când mi-a zis că a trântit-o ursul nu mai ştiam de mine”, a declarat Geanina Moise, mama fetei rănite de urs pentru Observator Tv.

Ca prin minune fata şi copilul au supravieţuit atacului.
Evoluţia mamei este foarte bună, evoluţia sarcinii nu pare să fi fost afectată din cauza accidentului. Dacă starea ei este bună în continuare, o să o mai supraveghem o zi, două”, a declarat Petrina Apostu, director medical la Maternitatea Braşov.

După ce a atacat o pe fată, ursul a sărit în curtea unui localnic. Bărbatul de 68 de ani a fost grav rănit
S-a trezit cu namila în spate şi l-a sfâşiat. Nişte vecini de aici au început să dea petarde şi atunci ursul s-a speriat. A reuşit să vină până în faţa uşii, era plin de sânge, nu ştiam de unde să-l apuc“, a declarat soţia bărbatului rănit de urs.

Se află internat la chirurgie plastică cu nişte plăgi destul de complexe la nivelul scalpului. Este în sala de operaţie”, a declarat Marius Leonte, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Braşov.

Mai multe camere de spraveghere au surprins traseul animalului sălbatic prin comună. mai multi copii au scăpat în ultima clipă.
Ursul a venit, a dat să se ducă după ei, dar lumea de aici a ţipat şi atunci a urcat dealul. Prin curtea de la parohie a fugit direct în pădure“, a declarat Iakab Arpad, primar Crizbav.

(Video de la 3:30)

Un urs a fost alungat de jandarmi din municipiul Fălticeni
În noaptea de duminică spre luni, jandarmii suceveni au intervenit pentru alungarea unui urs din Municipiul Fălticeni, anunță Suceava News.

În jurul orei 23:23, jandarmii au fost sesizați prin apel 112, cu privire la existența unui urs care se deplasează în zona Gării din Municipiul Fălticeni.

Cu sprijinul colegilor pompieri și polițiști, jandarmii au procedat la alungarea exemplarului de urs brun, prin intermediul semnalelor acustice și luminoase. Totodată, aceștia au acordat o atenție sporită trecătorilor, îndrumându-i să păstreze distanța față de animal, să nu încerce să îl hrănească sau să se fotografieze cu acesta”, a transmis Jandarmeria Suceava.

Ursul a fost observat în mai multe zone din Municipiul Fălticeni și în final, i s-a pierdut urma pe un câmp cu vegetație înaltă.

(video suceava-smartpress.ro)

 

Previous Story

Accident Brașov. 3 copii răniți, un bărbat a murit. „Trei minori în vârstă de 11, 14 și 16 ani, policontuzionați, preluați de către echipajele medicale și transportați spre Spitalul de Pediatrie”

Next Story

O femeie a murit după ce un bărbat care tăia porumbul cu o cositoare trasă de tractor. Șoferul și-a dat seama că ceva e în neregulă când utilajul a început să meargă greu