Zăpadă de până la doi metri în Africa de Sud. Și leii au fost surprinși de ninsori

Last Updated on septembrie 23, 2024 Zăpadă de până la doi metri în Africa de Sud. Și leii au fost surprinși de ninsori 1

Vremea continuă să facă surprize, ninge în Africa de Sud. În România, primele ninsori sunt așteptate la final de noiembrie.
Ninsori abundente au paralizat traficul pe una dintre principalele rute ale ţării, care leagă Johannesburg de oraşul Durban în Africa de Sud. O femeie a murit după ce a rămas blocată toată noaptea într-un microbuz în mijlocul zăpezii. În unele zone, zăpadă a ajuns la doi metri. Pe rețelele sociale au apărut imagini cu lei în zăpadă.

Circulația a fost blocată pe o distanţă de circa 30 de kilometri pe N3, una dintre principalele rute ale ţării, care leagă Johannesburg de oraşul Durban, de pe coasta de est, a declarat duminică dimineaţa compania de drumuri din Africa de Sud.

O femeie de 39 de ani a murit din cauza hipotermiei la spital sâmbătă, după ce înghețat într-un microbuz în care erau mai mulți pasageri și care nu a mai putut înainta din cauza zăpezii. “Au stat în frig toată noaptea, fără pături, fără nimic. Nu erau pregătiţi pentru asta”, a declarat Roland Robertson, de la compania de servicii de urgenţă Midlands EMS, scrie Antena 3.

Operaţiunile de salvare a pasagerilor continuau în condiţii extrem de dificile duminică, în special în jurul pasului Van Reenen, în Munţii Drakensberg, la aproximativ 330 de kilometri sud-est de Johannesburg, a declarat compania concesionară a N3.

Prognoza iernii, în România
Prima luna de iarnă va debuta cu temperaturi apropiate de media normală pentru perioada respectivă a anului. În primele săptămâni ale luni decembrie vom avea alternanțe între zile reci și blânde, maximele atingând între 0 – 10 grade Celsius, în funcție de regiune. De asemenea, în zonele montane va fi mai frig, iar temperaturile vor fi sub 0 grade Celsius, scrie RTV.

În luna ianuarie va fi extrem de frig, cu temperaturi ce vor coborî sub valorile normale, în special pe timpul nopții. În orașele mari și în nordul țării, temperaturile vor coborî până la -10 grade Celsius frecvent, iar în zonele montane și în depresiuni, frigul va fi accentuat, cu valori ce vor coborî până la -15 grade Celsius sau chiar -20 grade Celsius. Stratul de zăpadă va fi semnificativ în zonele montane și submontane. În zonele joase, ninsorile vor alterna cu episoade de lapoviță și ploaie înghețată, mai ales în sudul și estul țării.

În luna februarie, temperaturile vor crește ușor, în special în a doua jumătate a lunii, însă vremea va rămâne în general rece. Maximele se vor încadra în jurul valorilor de -5 – 5 grade Celsius, în funcție de zonă. Pe timpul nopții, temperaturile vor rămâne mici, cu valori negative în cele mai multe regiuni.

Previous Story

Foto Brașov. Cum va arăta noul Stadion Tineretului. Investiție de 28 de milioane de euro

Next Story

Accident Brașov. Un mort și trei răniți. A fost trimis elicopterul SMURD