Brașov. Concert dedicat fanilor trupei Queen, vineri, în Piața Sfatului

Last Updated on septembrie 20, 2024 Brașov. Concert dedicat fanilor trupei Queen, vineri, în Piața Sfatului 1

Brașovenii și turiștii sunt invitați vineri, 20 septembrie, de la ora 18:30, pe scena mare din Piața Sfatului unde va urca Don’t Stop The Queen, pentru a interpreta celebrele melodii ale lui Freddie Mercury.

Concertul va avea loc în cadrul Festivalului Zilelor Culturale Maghiare din Brașov “Țara Bârsei”, care a început pe 15 septembrie și se va încheia duminică, 22 septembrie, scrie Radio Romania Brasov.

Opera irepetabilă a trupei Queen este cunoscută și iubită de oamenii de toate vârstele. Don’t Stop The Queen duce mai departe această comoară care ne-a fost lăsată în urmă – vorbim despre o formație nou-nouță, formată din cinci muzicieni profesioniști dedicați, care sunt fani și maximaliști în același timp.

Don’t Stop The Queen, cea mai bună trupă tribut Queen din Europa Centrală, se concentrează nu numai pe hiturile binecunoscute, aproape obligatorii, ci și pe piese Queen mai speciale. Astfel, alături de cele mai mari hituri interpretează și o serie de melodii mai vechi ale Queen. Prezintă, de asemenea, și piese cunoscute pe care formația Queen nu le-a cântat niciodată live.

“Veniți și cântați alături de ei cele mai mari hituri ale Queen, în Piața Sfatului – experiența pozitivă este garantată!”, ne recomandă organizatorii Festivalului Zilelor Culturale Maghiare din Brașov “Țara Bârsei”.

Două zile de blues, cu premiere naţionale la Rockstadt Braşov
Transilvania Blues Festival va avea loc între 27 şi 28 septembrie, ocazie cu care, pentru prima dată în România, vor veni la Braşov muzicieni de excepţie. Englezul Danny Bryant, norvegianca Christina Skjolberg, olandezul Robbert Duijf şi belgianul Stef Paglia vor concerta vineri, 27 septembrie, şi sâmbătă, 28 septembrie, la clubul Rockstadt, scrie bzb.ro.

În deschiderea primei seri de festival, pe 27 septembrie, protagonistă va fi Christina Skjolberg născută şi crescută pe micuţa insulă Smola de pe coasta de nord-vest a Norvegiei. Când a intrat pe scena blues norvegiană în urmă cu peste 10 ani, foarte puţine fete cântau blues, ca de altfel peste tot în lume. Acest lucru s-a schimbat în ultimii ani, dar chitariştii de blues de sex feminin, stângaci, sunt încă o raritate.

Headliner-ul serii de 27 septembrie este Danny Bryant, chitarist britanic de senzaţie, denumit de publicaţia Classic Rock Magazine drept „A National Blues Treasure”.
Finalul Transilvania Blues Festival va fi asigurat de belgianul Stef Paglia alături de trupa sa, Stef Paglia Trio.
Pe parcursul celor două zile ale festivalului se va organiza şi un târg de discuri vinil şi o expoziţie foto legată de evenimentele anterioare Transilvania Blues Nights & Festival, semnate de fotograful braşovean Genu Arişeanu.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Transilvania Arts & Events, cu dinanţare de la bugetul local. Biletele se găsesc online, pe site-ul www.rockstadt.ro. Preţ abonamente 2 zile: 150 lei, bilete 1 zi: 90 lei.

Previous Story

Un bărbat a murit după ce a fost înțepat în cap de un găun. Martor: “L-a mușcat și se freca așa după cap”