(Video) Ciclonul Boris a ajuns în Italia. Peste 1000 de persoane evacuate. Codul galben de ploi torențiale din România a fost extins de meteorologi. Zonele vizate de vreme severă

Last Updated on septembrie 19, 2024 (Video) Ciclonul Boris a ajuns în Italia. Peste 1000 de persoane evacuate. Codul galben de ploi torențiale din România a fost extins de meteorologi. Zonele vizate de vreme severă 1

Ciclonul Boris își face simțită prezența și în Italia, în regiunea Emilia Romagna. Râul Senio a ieşit din matcă la Castel Bolognese (Ravenna), iar apa a ajuns în centrul oraşului. În toată regiunea Emilia-Romagna sunt deja peste 1000 de persoane evacuate după înrăutăţirea drastică a condiţiilor meteo.

Conform Rainews ploaia nu dă semne să se oprească, iar râurile din zonă sunt în pericol să iasă din matcă şi să producă inundaţii.
Pe lângă cele 800 de persoane evacuate deja în zona Ravenna, alte 150 au fost transportate în zona Bologna unde au fost cazate în centre de primire puse la dispoziţie de Primărie.

Operaţiunile de salvare a populaţiei din zonele afectate sunt în plină desfăşurare, iar şcolile s-au închis în zona central-estică a regiunii.

Şi în regiunea Le Marche situaţia este critică, la Ancona zone întregi şi majoritatea străzilor au fost închise, după ce torentu Aspio s-a revărsat. Mai multe cătune din munţi au rămas izolate din cauza unor alunecări de teren.

La Faenza oraşul a fost devastat de ploile torenţiale şi de alunecările de teren din zonă, iar străzile au fost inundate de ape şi noroi.

Codul galben de ploi torențiale a fost extins de meteorologi. Zonele vizate de vreme severă
Administraţia Naţională de Meteorologie a extins, joi dimineață, avertizarea Cod galben de ploi torenţiale, valabilă în mai multe judeţe.

Astfel, în intervalul 19 septembrie, ora 10 – 19 septembrie, ora 21, în județele Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța vor fi perioade cu averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 25 l/mp.

Potrivit meteorologilor, tot joi, în intervalul orar 10 – 21, în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h, conform Stirile Pro Tv.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi și o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului pe litoral și averse însemnate cantitativ local în județul Constanța.

În intervalul 19 septembrie, ora 21 – 20 septembrie, ora 18, pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50…55 km/h și temporar 60…65 km/h. Local în județul Constanța, în prima parte a nopții vor fi averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp.

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în regiunile sudice, precum și la munte.

Previous Story

Aeroportul Brașov: FLY LILI anunță reduceri de 20% la biletele de avion valabile pentru toate zborurile

Next Story

Dispăruți. Gemeni-premianți au plecat la școală, dar nu s-au mai întors acasă. Mama: „Noi am fost în străinătate, iar până în clasa a VI a, ei au crescut cu bunica”