Poiana Braşov: Sunt deja hoteluri care nu mai au camere libere pentru perioada Revelionului. Un sejur costă aproape cât o vacanță în Seychelles sau Bali

Last Updated on septembrie 18, 2024 Poiana Braşov: Sunt deja hoteluri care nu mai au camere libere pentru perioada Revelionului. Un sejur costă aproape cât o vacanță în Seychelles sau Bali 1

Și în acest an, românii cu fițe au ales Poiana Brașov pentru Crăciun și Revelion. Sunt hoteluri în stațiune unde nu se mai găsește niciun loc disponibil pentru noaptea dintre ani, asta chiar dacă, în unele cazuri, un pachet de 4 nopți într-un hotel de 4 stele costă cât un sejur de o săptămână pe o insulă exotică, relatează Digi24.

Tarifele încep de la 9.800 de lei, 2 persoane, cameră dublă de Revelion. De Crăciun, am ales un tarif de 6.500 de lei, două persoane, cu facilitățile din hotel: avem spa, avem saună uscată, saună umedă”, spune Gabriel Roșca, managerul unui hotel de 4 stele din Poiana Brașov, potrivit digi24.ro.

Cu toate acestea, mulți români preferă să plece în străinătate la final de an, mai ales că prețurile sunt similare cu cele din stațiunile montane din țară.

În proporție de 70% preferă să călătorească în afara țării, precum în Egipt sau în zonele specifice pentru schi, zonele montane, Austria, de exemplu, iar 30% pentru România. Călătoresc, în special, pentru obiceiuri, tradiții și meșteșuguri”, spune Ecaterina Ciobanu, consultant în turism, conform Digi 24.

În acest an, tarifele pentru destinațiile din afara țării au crescut, în medie, cu 5%. Cele mai căutate oferte sunt cele pentru târgurile de Crăciun.

Tarifele încep de la 240 de euro la târgurile de Crăciun, Budapesta și Viena, de exemplu, ce are inclus transportul cu autocarul, două nopți de cazare cu mic dejun și ghid însoțitor”, precizează consultantul.

Bugetul pentru o excursie exotică se ridică la 2.000 – 2.500 de euro de persoană. „Urmează să merg într-o zonă exotică, acesta e obiceiul meu de vreo 5 ani. Pe lista ar fi Seychelles sau Bali. Undeva la un 2.000 – 2.500 euro ajungi de persoană”, este prețul estimat de o persoană intervievată de Digi24.

Investiţia în hotelul Swissotel, deschis recent în Poiana Braşov, se ridică la 18,5 mil, plus 30% faţă de estimările iniţiale. „Ne aşteptăm la un grad de ocupare de 80% în primul an de activitate“
În prima etapă au fost finalizate 64 de camere şi apartamente, un bar, un restaurant, o terasă exterioară, recepţie, lobby, spa, o sală de întâlniri de tip hibrid, o zonă de storage ski şi o parcare subterană.

Primul hotel Swissotel din România a fost deschis în urmă cu câteva zile la Poiana Braşov în urma unei investiţii de 18,5 milioane euro, în creştere cu 30% faţă de estimările anunţate în luna februarie Ziarului Financiar de reprezentanţii com­paniei Neagoe Basarab, dez­voltatorul proiectului. Investiţia face referire la prima fază a proiectului, format din două etape, ulterior urmând a mai fi investite încă 11 mi­lioane euro.

Creşterea investiţiei, cât şi amânarea deschiderii din martie în septembrie, este pusă pe seama faptului că lucrările au durat mai mult decât erau estimate iniţial.

„Proiectul are o importantă componentă de arts & crafts. Fiind inspirat de patrimoniul material transilvănean, am folosit tehnici şi materiale tradiţionale şi sustenabile, ceea ce a decalat mult partea de finisaje“, spune pentru Ziarul Financiar Georgeta Grecu, general manager al Swissotel Poiana Braşov.

„Tencuielile de var, toată partea de tâmplărie, ceramica, panourile din piatră naturală de Sălaj, toate sunt manufacturate şi customizate, de multe ori, chiar la faţa locului.“

Previous Story

Un profesor de 78 de ani s-a întors la catedră. Unii dintre colegi i-au fost elevi şi s-au pensionat între timp

Next Story

Ziua Internațională Panda Roșu, zi specială la Zoo Brașov cu evenimente pentru copii