“Are 7 ani și a vrut să ajute!”. Cosmin a mers să dea o mână de ajutor la școala lui, după ce inundațiile au acoperit-o cu nămol

Last Updated on septembrie 18, 2024 "Are 7 ani și a vrut să ajute!". Cosmin a mers să dea o mână de ajutor la școala lui, după ce inundațiile au acoperit-o cu nămol 1

Imaginea cu un copilaș din Galați care ajută la curățarea unei săli de clasă, după inundațiile catastrofale, a devenit virală pe internet și a înduioșat sute de oameni.

Fotografia a fost postată pe Facebook de o profesoară a Colegiul Național “Costache Negri” din comuna Cudalbi, care, la fel ca altele, a fost grav afectată de inundații, scrie Observator Tv

Acum câteva zile, apa ajungea acolo și la 1,5 metri iar majoritatea localnicilor nu au mai avut ce să salveze din casele înghițite de apă. Școlile au avut și ele de suferit și au fost acoperite de noroi. În sperața că orice ajutor va aduce mai repede lucrurile la normal, Cosmin a mers la școala la care învață și nu a stat pe gânduri.

Oamenii s-au arătat impresionați de gestul copilului și nu au ezitat să-și arate apreciere.
“Dragul de el! Cinste lui!”,
“Jos palaria pentru tine, copil frumos!”,
“Cred că e cea mai bună lecție de viață pe care o poate un copil învăța”,
“Impresionant!”, au fost doar câteva dintre zecile de comentarii lăsate la postare.

Unde pot duce braşovenii ajutoare pentru Galaţi
72 de pompieri brașoveni sunt la intervenție, în județul Galați. Și ceilalți brașoveni pot ajuta prin Centrul de zi Kastel. Cei care vor să doneze obiecte care îi ajută pe gălăţenii afectaţi de inundaţii o pot face la centrul situat în Braşov, pe strada Brânduşelor 68-70, peste drum de ITC.

Ne găsiţi pe strada Brânduşelor, la numerele 68-70, în fiecare zi, de luni până vineri, de la 9 dimineaţa până pe la 8 seara. Primim alimente neperisabile, haine – pe mărime şi pe sex – materiale de construcţii, plăpumi, pături, jucării pentru copii, rechizite, orice credeţi că este necesar pentru ei”, a precizat Diana Brătulescu, voluntar, conform Radio Romania Brasov.

Donaţii în alimente greu perisabile şi detergenţi se pot face prin Banca de Alimente, în orice supermarket Carrefour. Crucea Roşie Braşov anunţă şI un cont pentru donaţii în bani: RO44BRDE410SV20462054100, scrie bzb.ro.

Judeţele Galaţi şi Vaslui au fost puternic afectate de inundaţii. Peste 5.400 de locuinţe şi 15.000 de persoane au fost grav afectate, mulţi rămânând fără adăpost.

Este așteptat un nou val de inundații în județul Galați / Alertă pe Prut și Siret
Plouă torențial în județul Galați, fiind așteptat un nou val de inundații. ISU Galați a confirmat în urmă cu puțin timp situația gravă în localitatea Cuca. Nu este exclus ca astfel de situații să se mai producă și în alte zone, inclusiv în cele 26 de localități, lovite crunt de dezastru zilele trecute, relatează G4Media."Are 7 ani și a vrut să ajute!". Cosmin a mers să dea o mână de ajutor la școala lui, după ce inundațiile au acoperit-o cu nămol 2

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad, Siret și Prut.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice, Chineja și Suhu”, a transmis ISU Galați.

Previous Story

Un șofer din Brașov a fost implicat într-un accident pe DN 11. Un tânăr de 20 de ani a murit, iar alte două persoane au fost grav rănite

Next Story

(Video) Au început primele lucrări de la autostrada Făgăraș – Sibiu. 400 de oameni sunt implicați în construcție