Brașov. Întrecerea Gulașurilor, la Ferma de Biodiversitate Cobor

Last Updated on septembrie 17, 2024 Brașov. Întrecerea Gulașurilor, la Ferma de Biodiversitate Cobor 1

Întrecerea Gulașurilor este un concurs destinat pasionaților de gătit și natură, care va fi organizat de Ferma de Biodiversitate Cobor, Brașov, în data de 12 octombrie, scrie mytex.ro.

Opt echipe de bucătari entuziaști, din toate colțurile țării, își vor sufleca mânecile și vor transforma carnea de Sură de stepă, crescută organic la ferma Cobor, în gulaș, realizat după propria rețetă, cu secrete numai de ei știute. Fiecare echipă va încerca să aducă o bucățică din creativitatea sa și se va întrece pentru a câștiga titlul de „Cel mai bun gulaș”. Publicul este invitat să susțină echipele, să se delecteze cu gulașul pregătit, biletul include două porții, dar să și participe la activitățile special pregătite cu ocazia Întrecerii Gulașurilor, la Ferma de Biodiversitate Cobor.

„Întrecerea Gulașurilor este mai mult decât o competiție culinară – este un prilej de a ne aduna cu toții și de a celebra tradițiile locale și comunitatea. La Cobor, îmbinăm bucuria gustului autentic cu grija pentru mediul înconjurător, promovând un turism sustenabil care sprijină atât economia locală, cât și conservarea peisajului natural. Fiecare ceaun spune o poveste, iar fiecare preparat este o invitație de a descoperi bogăția naturală și culturală a acestui loc special”, a declarat Istvan Szabo, Director dezvoltare Afaceri Verzi, Fundatia Conservation Carpathia, conform brasov.net.

Un eveniment pentru toată familia

Întrecerea nu este doar pentru bucătari! Întreaga zi este presărată cu activități pentru toate vârstele: în timp ce gulașul fierbe în ceaune, copiii vor avea propriile provocări pe Ulița Copilăriei – o competiție care le va pune la încercare rapiditatea, capacitatea de a lucra în echipă, în timp ce îndeplinesc probe formate din activități specifice vieții la țară. De la aranjatul lemnelor, până la alegerea boabelor de fasole, copiii vor redescoperi frumusețea vieții la sat, dar și muncile specifice traiului de zi cu zi. Totul într-o competiție distractivă și antrenantă.

Și pentru cei care doresc să învețe ceva nou, în cadrul evenimentului va fi organizat și un atelier de gătit cu carne de sură de stepă.

Un peisaj de poveste

Pe lângă gulașul delicios, Ferma de Biodiversitate Cobor oferă un cadru natural de vis: dealuri aurii, aer proaspăt și o liniște perfectă pentru un weekend relaxant. Pe lângă mâncare, oamenii pot descoperi viața tihnită a celui mai vechi sat transilvănean, Cobor.

Programul zilei

08:00 – 09:00: Sosirea și instalarea echipelor
09:00 – 13:00: Prepararea gulașului
10:00 – 11:00: Sosirea participanților
11:00 – 13:00: Ulița copilăriei – competiție pentru copii
13:00 – 13:30: Predarea gulașului pentru jurizare
13:00 – 15:00: Servirea gulașului publicului
15:00 – 16:00: Atelier de gust – ne lăsăm inspirați de ideile unui bucătar care va găti o rețetă live
16:00 – 17:00: Premiere și moment artistic

Previous Story

Alți 52 de pompieri de la ISU Brașov au plecat la inundațiile de la Galați

Next Story

Daune de 10.000 de euro pentru un copil accidentat la grădiniță: „Există lege de pe vremea lui Cuza, dar nimeni nu știe în România”