Brașovean arestat 24 de ore pentru că și-a omorât câinele

Last Updated on septembrie 4, 2024 Brașovean arestat 24 de ore pentru că și-a omorât câinele 1
(foto arhiva)

Un bărbat din Ghimbav, județul Brașov, a ajuns la arest, pentru 24 de ore, după ce și-a ucis câinele. Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu un bărbat în stare de reținere, după ce acesta ar fi ucis un câine.

La data de 2 septembrie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Brașov au fost sesizați cu privire la uciderea unui exemplar canin.
Imediat după primirea sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, respectiv pe strada Făgărașului, din localitatea Ghimbav, județul Brașov, unde au depistat cadavrul unui exemplar canin, din rasă comună, neidentificat prin microcipare, care prezenta urme de violență, scrie Monitorul Expres.

În urma cercetărilor și a verificărilor întreprinse, în scurt timp, polițiștii l-au identificat pe deținătorul animalului, respectiv un bărbat, de 53 de ani, din orașul Ghimbav, bănuit de uciderea câinelui.

Astfel, după administrarea probatoriului, la data de 3 septembrie, bărbatul a fost reținut de polițiști și introdus în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, pentru o perioadă de 24 de ore.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, în care cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Poliția animalelor a amendat cinci primării din Cluj cu zeci de mii de lei
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Cluj au desfășurat, în perioada 22-28 august, o serie de acțiuni pentru prevenirea și sancționarea faptelor care încalcă legislația privind protecția animalelor.

Acțiunile s-au concentrat pe prevenirea atacurilor canine provenite de la animale agresive, periculoase sau fără stăpân aflate pe domeniul public.

În urma acestor activități, au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 36 de sancțiuni au fost emise conform O.U.G. nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, 23 de sancțiuni conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, 2 sancțiuni conform O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul câinilor periculoși sau agresivi, și 1 sancțiune conform H.G. nr. 984/2005 privind normele sanitare veterinare și siguranța alimentelor“, a transmis IPJ Cluj, conform Ziua de Cluj.

De asemenea, cinci sancțiuni au fost aplicate către primăriile din comunele Panticeu, Săndulești, Gârbău, Călățele și Căpușu Mare pentru neîndeplinirea obligațiilor legale privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se ridică la 30.000 de lei. Polițiștii au efectuat și verificări la 20 deținători de animale și 15 ferme pentru a se asigura că aceștia respectă normele legale în vigoare.

Previous Story

(Video) Primul pui de zebră Grant s-a născut la Zoo Brașov. Iubitorii de animale sunt invitaţi să îi aleagă numele

Next Story

Trei fetițe de 4, 7 și 9 ani, la un pas de moarte după ce mama lor le-a spălat pe cap cu deparazitant de oi pentru păduchi