Brașov. Germanii de la Diehl Controls construiesc o fabrică de 40 de milioane de euro. „Vom începe cu patru produse din portofoliul nostru actual, atât pentru pompe de căldură, cât și pentru industria auto”

Last Updated on septembrie 8, 2024 Brașov. Germanii de la Diehl Controls construiesc o fabrică de 40 de milioane de euro. „Vom începe cu patru produse din portofoliul nostru actual, atât pentru pompe de căldură, cât și pentru industria auto” 1

Grupul german Diehl Controls construiesc o fabrică de componente electronice în Brașov, în valoare de 40 de milioane de euro. Este cea mai mare investiție din zona Brașovului, din ultimii șapte ani.

Se preconizează că noua fabrica va oferi 600 de locuri de muncă și va pune la dispoziție 100-150 de posturi în cercetare și dezvoltare. Fabrica din România este a treia din Europa, pentru grupul german Diehl Controls, compania având filiale în Germania și în Polonia.
Noua fabrică este amplasată în nordul Brașovului, iar producția va începe în acest an, scrie Gandul.

Vom începe cu patru produse din portofoliul nostru actual și vom extinde producția cu sisteme electronice exclusiv realizate la Brașov, atât pentru pompe de căldură, cât și pentru industria auto.”

Fabrica contruită de grupul german este și un generator pentru dezvoltarea infrastructurii locale în Brașov, cum ar fi construirea unui nou pasaj în zona rezidențială Tractorul, menită să îmbunătățească accesul în zonă.

Este o investiție strategică pentru Brașov, nu doar prin numărul de locuri de muncă, ci și prin valoarea adăugată pe care o aduce, dezvoltând totodată componenta de cercetare-dezvoltare.”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban, citat de playtech.ro.

Fabrica din Brașov a grupului german Diehl Controls ocupă aproximativ 125.800 de metri pătrați și poate produce anual până la 12 milioane de sisteme electronice. Grupul german deține mai multe fabrici în toată lumea, inclusiv în SUA şi Asia. Unitatea de producţie din Braşov este cea de-a şaptea fabrică la nivel global.

Previous Story

Alina, o femeie de afaceri, a murit la 42 de ani, după ce a făcut infarct la volan. Medicii au resuscitat-o 75 de minute

Next Story

Poliţistă, cercetată de șefi după ce a fost criticată pe Facebook că fuma şi bea suc în timpul serviciului